.

.

TOTS 21

El Palau Firal de Tarragona acull el III Congrés Mediterrani d’Eficiència Energètica i Smart Green Cities

Tarragona adquirirà cotxes elèctrics aprofitant els Jocs Mediterranis del 2017. Així ho ha anunciat l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, durant la presentació del tercer congrés de ciutats intel·ligents. El pla preveu la compra d’un centenar de vehicles i la ubicació de diversos punts de recàrrega. El consistori negocia amb empreses del sector per obtenir condicions avantatjoses tot aprofitant les possibilitats de patrocini dels Jocs. A més, vol implicar-hi més empreses i administracions públiques, com ara les subseus de l’esdeveniment. Actualment, a Catalunya hi ha en circulació 3.500 vehicles 100% elèctrics, 13.000 d’híbrids i 500 punts de recàrrega d’accés públic, 30 dels quals de càrrega ràpida.

L’alcalde de Tarrgona, Josep Fèlix Ballesteros, ha estat l’encarregat d’inaugurar aquest congrés en el que s’ha anunciat la renovació de la flota dels vehicles elèctrics, al volant d’una centena, gràcies a l’arribada dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2017 i les empreses col·laboradores. També s’instal·laran punts de càrrega arreu de la ciutat.

Segons informa Tarragona Ràdio, el tinent d’alcalde de Projectes Estratègics i comissionat dels Jocs, Javier Villamayor, ha afirmat que aquesta flota de vehicles servirà per desplaçar els participants als Jocs del Mediterrani 2017. Quan finalitzin, els cotxes seran utilitzats pel consistori, els quals reemplaçaran els actuals i; malgrat ser més cars, s’ha de donar exemple i incentivar aquesta mobilitat que al final surt rendable.