.

Un instant del partit disputat aquest dissabte

Només donant un cop d’ull a les estadístiques un ja pot tenir una idea de com ha transcorregut el partit. I les dades són demolidores, els jugadors de Berni només han convertit dos triples dels vint intentats. El tir exterior no ha funcionat en cap moment del partit i això ha estat lastre massa important. Però a part la permissivitat arbitral amb l’equip visitant que ha fet que el CBT hagi disposat de vint-i-cinc tirs lliures menys que l’equip del Vallès i això amb un marcador tant ajustat, al final es paga.

El partit des del primer moment, ha esta marcat per l’agressivitat defensiva del Sant Nicolau que feia que els atacs dels jugadors tarragonins no funcionés en cap moment. L’equip basava gairebé el cent per cent del joc ofensiu amb els jugadors interiors, on Sergi Homs (18 punts) ha destacat sobre la resta. Del joc exterior Alex Alba (12 punts) i Eloi Galofré (7 punts), en els darrers minuts del partit, han estat els han aguantat el tipus de la línia exterior.

Malgrat les coses no funcionaven el resultat al descans (31-35) donava esperança a una reacció blava. I així ha estat durant els primers instants del tercer quart. Amb només 2 minuts, els jugadors locals havien aconseguit empatar el partit, però Sant Nicolau no s’ha deixat intimidar i poc a poc anava tornant a agafar el control. Amb 40-45 al marcador els arbitres han assenyalat una tècnica totalment injustificada a l’entrenador local, que ha permès a l’equip visitant agafar una renda còmode (40-48).

El partit estava molt difícil, però els jugadors ho van deixar tot damunt la pista. Gràcies als rebots ofensius (18 totals) van aconseguir segones i terceres opcions que els van permetre estar dins del partit fins el final. A falta de 16 segons pel final i amb 64-66, el jugador visitant Ramon Espuña va poder sentenciar el matx amb dos tirs lliures, però no en va convertir cap. La darrera possessió per empatar o guanyar el partit era pel CBT, però Eloi Galofré va errar la penetració a cistella i el derbi entre els dos líders de la competició va marxar cap a Sabadell. Al final 64-66.