.

.

TOTS 21

Pla general de la reunió presidida pel subdelegat del govern espanyol, Joan Sabaté; i pels representants de la indústria química. Foto: ACN

L’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona (AEQT) s’integrarà a un grup de treball que redactarà el reglament de les xarxes tancades – que ha de permetre abaratir el cost de l’energia-, i que va ser aprovat pel consell de ministres divendres passat. Així, els ho ha traslladat el subdelegat del govern espanyol de Tarragona, Joan Sabaté, en una reunió aquest dimecres amb els representants del sector químic. Sabaté també ha anunciat la visita del secretari general d’Indústria, Raúl Blanco, el proper gener, quan està prevista la primera trobada tècnica amb els agents del territori per engegar la redacció del projecte. “Respon a una demanda del sector i va directament a afavorir la seva competitivitat, perquè la competitivitat és garantia de futur pel territori, per les persones, famílies i, en definitiva, pel país, no podríem fer-ho sense la col·laboració i la complicitat de la indústria química”, ha constatat Sabaté.

L’endemà de mostrar la seva satisfacció per l’aprovació del sistema de xarxes tancades, el president de l’AEQT, Josep Francesc Font, ha celebrat l’anunci de la creació d’un grup de treball entre el Ministeri d’Indústria i els membres de l’AEQT. L’associació plantejarà mesures “concretes” per incrementar la “competitivitat, d’una manera sostenible pel sector i per la societat”, ha afirmat Font. Entre aquestes mesures, sol·licitaran que l’aplicació del reglament s’estengui als complexos industrials, ports i aeroports, que integren el sector químic.

De fet, la redacció del reglament ha d’estar enllestida en un termini de sis mesos i es preveu que cap a finals d’anys estigui plenament vigent, segons ha precisat el subdelegat del govern espanyol a Tarragona. Per ara, el grup de treball serà tècnic tot i que s’estudiarà si hi participen ajuntaments del territori.

Des del sector químic han recordat que es tracta d’una petició llargament reivindicada – des de fa nou anys- i que el sistema de xarxes tancades permetrà abaratir els costos de les empreses entre un 10 o 15% i ser més competitius fronts països com Alemanya o Bèlgica.

ACN