.

.

TOTS 21

Una tapa amb romesco

Una tapa amb romesco

Cambrils acollirà, des de l’1 fins el 17 de maig, les terceres Jornades del Romesco. Un total de 32 restaurants del municipi oferiran menús tancats amb romesco com a protagonista  principal en tots. També es podran degustar les varietats del romesco de peix que els diferents establiments presenten en aquest programa. Tota la informació del certamen es troba en aquest enllaç.

A més, també es faran altres activitats relacionades. El dimarts 5 de maig, a les 7 de la tarda, tindrà lloc un taller de cuina en directe per part del Restaurant Can Solé on es prepararà ‘Escamarlans amb calamars i romesco calent’.  El dia 7 de maig, el taller anirà a càrrec del Restaurant La Palmera de la Llosa qui ensenyarà a preparar un ‘Aperitiu de musclos amb romesco’, ‘Alls que es creien calçot amb romesco de festuc’ i ‘Deconstrucció d’una versió dolça de romesco’. El taller de cuina del 12 de maig, a la mateixa hora, tindrà lloc al Restaurat Cal Tendre que cuinarà ‘Llom de rap arromescat amb papada’.

Buscant el millor romesco

El diumenge 10 de maig se celebrarà el Concurs de Mestres Romescaires, d’11 del matí a la 1 del migdia, a la carpa del Mollet del Rec. El concurs està organitzat pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils. Els participants cuinaran en viu i en directe el plat típic cambrilenc de Romesco de peix. El jurat determinarà el guanyador que aconseguirà un premi de 300 euros en metàl·lic i dues entrades a PortAventura. El segon i tercer classificats aconseguiran una tablet BQ i dues entrades a PortAventura. El concurs té un límit de 25 participants adults, que aniran per rigorós ordre d’inscripcions. Les bases es poden consultar al web del Patronat de Turisme.

Enguany, les terceres Jornades del Romesco coincideixen amb el pregó inaugural de la Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Catalunya, el diumenge 10 de maig. D’altra banda, el diumenge 17 de maig se celebrarà la II Instawalk IgersCambrils.