.

.

TOTS 21

La formació que ha presentat avui el Racing. Foto: Racing de Bonavista

El partit Racing de Bonavista-UD Salou de Tercera Territorial d’aquest matí de diumenge ha acabat com el rosari de l’Aurora. L’equip de Bonavista ha denunciat a Tarragona21 que directius del Salou, presents a la grada, han insultat jugadors magribins del conjunt local amb crits com «moro de mierda». Aquest dilluns ho posaran en coneixement de la Federació Catalana de Futbol, ha afirmat el seu vicepresident, Miguel Angel León.

Això ha provocat, segons la versió de León, que un del jugador que més ha patit els atacs racistes i capità de l’equip s’ha encarat a la grada, en acabar el partit, i s’ha dirigit a una dona, amb els nervis encesos, «encarant-se a ella». León ha afirmat que «m’he dirigit al vicepresident del Salou per dir-los que són uns pocavergonyes». El Racing té cinc jugadors magribins i entre ells i els jugadors del Salou «no hi ha problemes de conducta. Ahir mateix van anar junts al Cós Blanc de Salou». El Racing ha posat verbalment el cas en coneixement de l’Ajuntament de Salou a través del regidor d’Esports.

Els dos equips, al moment de saltar el camp. Foto: Racing de Bonavista

La batalla Racing-Salou té un precedent en la primera volta del campionat de lliga, del grup 2 de Tercera Territorial. A Salou, els locals van guanyar per golejada, però el Racing va impugnar el partit perquè l’entrenador no disposava encara del carnet.

El Salou ho nega i també denunciarà

La versió donada pel Salou, però, és diametralment oposada. El seu president, José Antonio Silva, ha negat «rotundament» a Tarragona21 que la directiva del Salou hagi insultat els jugadors magribins. «El que ha fet la resta del públic, no m’hi poso, però la UD Salou no ha insultat ningú». «L’únic que els hem dit és si aquesta vegada també impugnaran el partit». «Que diguin la veritat», ha dit.

No només això, aquest dilluns presentaran una denúncia contra l’entrenador del Racing, David Serrano -exentrenador del Salou-, perquè segons afirmen «ens ha dit per les xarxes socials que hem anat al camp beguts».

Tots dos, León i Silva, es remeten al testimoni que pugui donar un representant dels àrbitres que era al camp. L’àrbitre del partit, Nicolás Valencia, no ha reflectit aquests fets en l’acte arbitral, segons León perquè no els ha advertit.

J. Garcia