.

.

TOTS 21

«És gravíssim que ERC hagi fet servir l’espai públic de Tarragona com a camp de proves, sense tenir en compte les conseqüències», afirma el regidor socialista Mario Soler. Foto: ACN

El conseller del Grup Municipal Socialista, Mario Soler, reclama la regularització urgent del desplegament de patinets compartits a la ciutat de Tarragona. El PSC ho ha demanat avui formalment a la Comissió Informativa de Territori de l’Ajuntament de Tarragona, on ha posat de manifest les greus implicacions que ha tingut concedir directament llicències sense control en la convivència i l’espai públic de la ciutat.

Pels socialistes, és «intolerable» l’argumentació que ha donat a la Comissió el conseller de Territori, Xavier Puig, qui ha reconegut que van concedir llicències sense concurs perquè «no hi havia informació i havíem de guanyar experiència». En aquest sentit, el PSC considera greu que s’hagi utilitzat l’espai públic de Tarragona com a camp de proves sense control ni mesura: «L’entrada de 2.000 patinets va ser insostenible per la nostra ciutat. Des d’un inici vam reclamar una regulació del mercat i una planificació per l’entrada organitzada d’aquests vehicles de mobilitat personal. És gravíssim que ERC hagi fet servir l’espai públic de Tarragona com a camp de proves, sense tenir en compte les conseqüències».

Segons el conseller socialista, les raons de la situació actual també s’han de buscar en la manca del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i la incapacitat de gestió de l’actual govern d’ERC, la CUP i Junts per Tarragona. «Un govern que vol ‘experimentar’ amb la ciutat, és un govern irresponsable. Hi havia altres ciutats amb experiència prèvia de les que podríem haver après, per no haver de concedir llicències directament ni sense concurs públic», conclou Soler.

Redacció