.

.

TOTS 21

Imatge del ple d’avui.

El PSC ha mostrat aquest dilluns durant el ple de l’Ajuntament de Cambrils la seva «perplexitat» perquè el govern municipal «no havia pressupostat les obres que l’octubre del 2019 el temporal Glòria va malmetre al municipi». En una nota de premsa enviada des del partit un cop finalitzat el plenari telemàtic, la portaveu socialista, Ana López, afirmava que “una vegada més demostren la seva manca de coordinació, planificació i deixadesa. No és normal que no tinguessin ja pressupostades les obres de reconstrucció de la passarel·la de la riera d’Alforja, els murs de contenció del carrer Sant Jaume i els seu enllumenat així com la restitució de l’escullera de la platja del Regueral. Estem parlant de desperfectes que es van ocasionar el 22 d’octubre del 2019”, advertia. «I el més greu», per López, és que “per pagar-ho donen de baixa partides que haurien d’utilitzar-se en altres millores a la via pública”. Els socialistes també han lamentat la manca de compromís de la Generalitat que després de tant retard, la Generalitat només es fa càrrec del 50% dels desperfectes, 97.400 euros.

Els bons comercials

Un altre dels punts que el grup municipal socialista ha criticat ha estat la tramitació dels bons comercials anunciats per la Regidoria de Promoció Econòmica que tindran inicialment 100.000 euros de partida «i que es financen amb partides de Participació Ciutadana, Esports i Promoció Econòmica. Ho financen donant de baixa partides que s’acaben d’aprovar no fa ni un mes del pressupost del 2021; així que és evident que no ho tenien previst ni pressupostat, com ens van dir”. López, en aquest punt, ha lamentat que “encara no hem vist ni el conveni i molt ens temem que aquest sistema de bons no beneficiarà l’equitat d’ajudes comercials perquè no garantiran que arribin a tots els comerços”.

El celler de la Cooperativa

Un altre dels punts que ha generat polèmica al plenari ha estat l’adscripció del del Celler de Cambrils a l’Organisme Autònom Museu d’Història de Cambrils i la seva incorporació a la Xarxa museística del municipi. “És del tot incomprensible -deia López- que encara ara no hagin estat capaços d’explicar absolutament res de com s’ha produït aquesta compra amb diners públics. L’únic que saben dir es que obriran les portes del museu”.

López ha lamentat que, «una vegada més, no hagin estat transparents, perquè sabem del cert que no era necessari comprar-lo perquè era un edifici amb catalogació local de Bcil. Per tant han volgut protegir un edifici d’interès local, arquitectònic i històric que ja ho estava”. Des del PSC s’ha demanat una vegada més veure el contracte de compra-venda, l’estudi de solidesa de l’immoble, i l’inventari del mateix.

Redacció