.

.

TOTS 21

Una família d’afortunats amb els treballadors de l’administració de loteria de la Pastoreta de Reus. Foto: Eloi Tost

Cava, cava i més cava a les portes de l’administració número 6 de Reus, a la plaça de la Pastoreta, després que hagi repartit la grossa de Nadal. El número 72897 ha estat l’afortunat i ràpidament desenes de persones s’han acostat a les portes del local per celebrar-ho. Abraçades, emoció i càntics diversos després de repartir 240 MEUR, corresponents a 60 sèries. Però segons ha explicat Òscar Bausà, propietari de l’establiment, a ell la notícia l’ha agafat per sorpresa. «Era al barber, és una tradició que tinc el dia de la grossa. I quan m’han trucat he sortit disparat cap aquí», ha exclamat. Tot i que ha assegurat que no té cap dècim, s’ha mostrat molt content per haver repartit tants diners. «Hi ha molta alegria entre els que els hi ha tocat. I altres clients assidus indirectament també se n’alegren», ha explicat amb emoció controlada.

Qui no ha pogut contenir-la ha estat Sónia Pérez, una de les persones que va comprar un dècim a l’establiment. Extremadament emocionada, en alguns moments tenia fins i tot dificultats per respirar. Un cop s’ha assabentat que li havia tocat, ha anat cap a la Pastoreta amb les seves dues filles. «Ja era hora que la vida em donés una alegria», ha explicat, mentre recordava que en els darrers anys ha tingut diversos problemes personals. «Això que tants anys que he vist per televisió ara ho he pogut viure», ha comentat. Al cap d’una estona ha arribat el seu marit i tots quatre s’han fos en una llarga abraçada davant les càmeres de televisió.

Segon any seguit a Reus

Pérez havia comprat el dècim a la Pastoreta per casualitat. Una amiga seva l’any passat va ser una de les guanyadores de la grossa de Nadal que va tocar a l’associació aragonesa El Cachirulo, que va repartir més de 320 MEUR a la ciutat. Enguany van decidir comprar-lo juntes. L’amiga, però, és una de les treballadores d’Indústries Teixidó, l’empresa que s’ha quedat el 80% de les sèries de l’administració de la Pastoreta. Per tant, per tenir la butlleta Pérez va haver de demanar-la a l’administració.

Per la Pastoreta hi han passat altres guanyadors. Un exemple són la Radhia i la seva família, que tenien un dècim. «Estava dormint i he sentit la meva mare que ha començat a cridar. Ho hem mirat a l’ordinador i hem vist que eren 400.000 euros. Hem flipat molt», ha reconegut. Fruit de l’emoció una de les seves germanes ha baixat al carrer directament amb pijama. Tota la família, de cinc germans, ho han celebrat amb els propietaris de l’administració. «Tenim molts deutes. Els diners serviran per tapar forats», ha reconegut la germana de la Radhia.

Altres vencedors, en canvi, han aparegut però han mantingut les distàncies. I no pas per la covid-19. De fet, s’han limitat a fer un parell de voltes a la rotonda de la plaça de la Pastoreta fent sonar la botzina del cotxe, saludant i ensenyant el dècim, abans de tornar a desaparèixer.

Amb el pas de les hores s’ha recuperat la calma i alguns dels premiats a poc a poc han començat a tocar de peus a terra. Com la família de Sónia Pérez, que lluny d’excessos i extravagàncies han agafat unes pizzes en un restaurant de menjar ràpid del costat de l’administració de loteria. La festa l’han continuada a casa.

Eloi Tost