.

Imatge d’arxiu de les instal·lacioons del CN Reus Ploms.

El projecte que ha de revitalitzar el CN Reus Ploms continua endavant tot i l’endarreriment d’entre dos i tres mesos en la tramitació de la documentació. Així ho ha explicat el president de l’entitat històrica reusenca, Isidre Guinjoan, a Tots21. L’operació de venda dels aproximadament 3.300 metres quadrats de superfície del club que fan cantonada entre l’avinguda Marià Fortuny i el Camí de Tarragona ha de permetre deixar pràcticament a zero el dèficit milionari de l’entitat, donar impuls financer suficient per remodelar les instal·lacions amb recursos propis i compromisos hipotecaris avalats amb els bancs i constructors i contractar una gerència esportiva a una empresa especialitzada en gestió d’equipaments esportius. Tot plegat fa que la previsió inicial de resolució del paperam entre octubre i novembre d’enguany salti en el calendari fins a gener/febrer de l’any vinent.

“Ja hem elaborat el Pla Especial Urbanístic que ens ha de permetre remodelar l’espai del Ploms i, fins i tot, plantejar-nos en una segona fase la construcció d’una residència per a esportistes dins dels nostres terrenys, amb el propòsit d’apostar de ferm per al turisme esportiu”, assegura Guinjoan. “Urbanisme de l’Ajuntament ja ens ha aprovat inicialment la proposta, i de cara a fer-nos amb l’aprovació definitiva tant del consistori com de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat ens falten encara tres documents: un de Bombers, l’altra de Protecció Civil i un tercer, de mobilitat, que hem de redactar nosaltres i que preveiem estigui llest per part de l’empresa que ens el fa en uns quinze dies”.

L’administratiu és un dels dos flancs. L’altre és el de l’empresa compradora. “Des del club estem pendents només de concretar tres o quatre articulats per signar, en breu, el contracte definitiu”. La intenció és treure la llicència i iniciar les obres com a màxim cinc mesos després de l’aprovació definitiva.

Per a posar-ho tot en marxa farà falta la convocatòria d’una assemblea extraordinària de socis, que en el fons no ha de suposar cap problema per a la ratificació perquè Guinjoan ha sortit reescollit com a president en unes eleccions sense rival i ja disposa de l’aval per tirar endavant el projecte pràcticament unànime de l’última assemblea general.

El repte posterior serà aprofitar la injecció econòmica per a canviar el rumb del club. En aquest sentit, Guinjoan avança la contractació d’una empresa especialitzada en el món de l’esport que es farà càrrec de la gerència des d’una òptica professionalitzada i d’expertesa en el sector. “Ho farà seguint sempre les directrius de la junta. Entre altres coses perquè tinc molt clar què vull per al nostre club”, explica Guinjoan. “És molt important mantenir l’aspecte social i d’esport base, però cal refermar els ingressos provinents del turisme esportiu -i en aquest camp fa valdre les àrees d’aigua i atletisme com principals punts d’atracció-, del lloguer de les instal·lacions i de les col·laboracions amb altres entitats. De fet, en aquests dos darrers conceptes el club aconsegueix ara més del 40% dels seus ingressos. Ara bé, per garantir la viabilitat de l’entitat cal que arribin al 70%”.

Fer-ho requerirà una inversió “de 5 milions d’euros, amb IVA inclòs, destinats a la millora integral de tots els equipaments. La intenció és arribar a aconseguir entre un 15% i un 20% del cost en subvencions, i com que apostem també per la introducció d’energies renovables podrem aspirar a captar fons europeus del Next Generation”, apunta Guinjoan.

J.S.