.

Imatge de la futura escola de vela i terminal de charters. Foto: Cedida

Imatge de la futura escola de vela i terminal de charters. Foto: Cedida

El ple de l’Ajuntament de Salou tractarà aquest dijous de la sol·licitud a la Generalitat de Catalunya d’atorgament del règim de continuació de l’explotació de l’edifici social i de serveis nàutics existents en el port esportiu, a resultes del l’extinció del títol concessional d’ùs del domini públic inicialment atorgat per Ordre Ministerial el 29 de maig de 1973.

Aquest règim de continuació de l’explotació significarà, com ha explicat el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, una adaptació a la normativa de la Generalitat la qual, després de mesos de converses, s’ha pronunciat negativament a la proposta municipal d’unificar les dues concessions actualment existents, la de l’edifici social i la de l’embarcador (aquesta darrera finalitza el 14 de febrer de 2.067), a la pròrroga de la concessió de 29 de maig de 1973 o a la modificació, per llei, del propi termini de finalització, dirigida a mantenir l’statu quo jurídic actual fins a l’aprovació de la nova legislació portuària catalana.

Davant d’aquesta situació, i per tal de garantir la presència municipal en aquest actiu estratègic tant important per al municipi, es formula una nova sol·licitud per a l’obtenció d’aquest règim de continuació.

A més, en el marc d’aquest projecte, per iniciativa de l’Ajuntament de Salou amb la col·laboració del Club Nàutic del municipi estan treballant en un projecte d’adequació dels espais lliures del port que afecten diferents espais i que es duran a terme també coincidint amb la celebració dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2017.

L’objectiu de la proposta busca modificar la relació del port amb el seu entorn urbà i litoral tot obrint-lo més a la ciutadania.

Una de les propostes de treball afecta l’eix de vianants del Passeig Jaume I on es preveu modificar el disseny de l’avinguda ja que ara per ara el club suposa un obstacle en la continuïtat del Passeig Jaume I cap al Miramar; a més de buscar la continuïtat del carrer Barcelona fins al mar com a eix estratègic i buscant a través de la modificació d’elements de jardineria, mobiliari i de l’espai públic un canvi en la visió d’aquesta part final del carrer.

“Aquesta proposta sobre la que treballem toca diversos elements de manera que s’uneixen en un projecte molt més entenedor i que aconsegueix sense trencar el sistema d’usos del port, una permeabilitat desitjada i una clara comunicació entre la ciutat i el litoral”, explicava l’alcalde Pere Granados.

El projecte que es té damunt la taula, redactat amb l’assessorament de la UPC, i que s’ha consensuat en els seus aspectes bàsics amb la Junta actual del Club, també dóna un gir important a la recuperació del passeig del dic d’abric; és a dir, al llarg de l’espigó del moll i fins al final del passeig es crearà un espai elevat d’uns 4 metres d’amplada i d’uns 200 metres de longitud que permetran donar una visió al vianant a banda i banda; per tant, amb visió directa cap a mar obert o cap a les aigües tranquil·les del port. En aquest punt, es proposa l’eliminació de les places d’aparcament per tal de recuperar l’amplada del passeig.