.

El baixador de Bellissens és una reivindicació llargament demandada al territori.

El baixador de Bellissens és una reivindicació llargament demandada al territori.

El Parlament de Catalunya ha aprovat les dues propostes de resolució d’ICV-EUiA perquè es construeixin baixadors ferroviaris a la zona de Bellissens (Reus) i a Roda de Berà, com a equipaments necessaris per reforçar el transport de proximitat del Camp de Tarragona. Concretament, mitjançant les resolucions presentades per la coalició ecosocialista, el Parlament insta el Govern de la Generalitat a realitzar les gestions necessàries davant el Ministeri de Foment i Adif perquè el projecte de les obres s’elabori al llarg d’aquest mateix any 2014.

En el cas de Bellissens cal tenir en compte que, sense que representés un cost gaire elevat, l’entrada en servei milloraria notablement la mobilitat al Camp de Tarragona. Aquest abaixador facilitaria l’accés dels estudiants al Campus de Bellissens, de les persones usuàries a l’Hospital de Sant Joan de Reus i dels ciutadans reusencs a d’altres infrastructures presents a la zona i en general facilitaria la mobilitat a la ciutat de Reus i a l’àrea metropolitana de Tarragona.  A més, aquest baixador facilitaria la intermodalitat entre Rodalia i Regionals i els autobusos interurbans del Camp de Tarragona, opció que actualment no és possible a cap estació de la línia RT1 (Tarragona–Vila-seca–Reus).

El baixador de Roda

Pel que fa a Roda de Berà, la manca d’estació de trens en aquest terme municipal obliga als ciutadans d’aquests municipi a  desplaçar-se a altres poblacions on troben les estacions de tren més pròximes, com Torredembarra o Sant Vicenç de Calders, amb l’augment del trànsit de vehicles privats amb tot el que això comporta tant des d’un punt de vista mediambiental com de la seguretat.

Un cop han entrat en servei les línies RT1 i RT2, el sistema de rodalies propi del Camp de Tarragona, la construcció d’aquests dos baixadors s’havia fet inajornable, tot i que ICV-EUiA ja fa anys que els demana, concretament des que Daniel Pi era diputat per la coalició d’esquerres.

Hortènsia Grau, l’actual diputada, ha indicat que “tot i que no perdem de vista tot allò que fa referència a les grans infrastructutures, com ara l’AVE o el Corredor del Mediterrani, hem mantingut constantment la defensa d’un ferrocarril de proximitat, que serveixi als habitants del Camp de Tarragona per als seus desplaçaments quotidians. D’aquí la importància dels dos baixadors. El fet que el Parlament comparteixi ara el  nostre punt de vista garanteix que els ciutadans i les ciutadanes comptaran aviat amb una ampliació significativa dels serveis  de transport públic”.