.

.

TOTS 21

A la imatge, la consellera de Joventut, Ivana Martínez, acompanyada de la tècnica del Club dels Tarraconins, Marina Borràs, i del tècnic de Joventut, Francesc Guirro.

El Parc de Nadal i el Casal x Nadal tornaran a oferir propostes de qualitat per als infants i joves de la ciutat aquestes festes. La conselera de Joventut, Ivana Martínez, ha presentat aquest dimecres les dues propostes que “ofereixen un ampli ventall d’activitats de qualitat per a infants i joves des dels 0 fins als 35 anys”.

El Parc de Nadal-La Ciutat dels Infants

El Recinte Firal acollirà del 27 de desembre al 4 de gener ‘La ciutat dels infants’, una nova edició del Parc de Nadal organitzat pel Club dels Tarraconins.

El Parc de Nadal d’aquest any comptarà amb diferents novetats com una pista de gel sintètic de quasi 100m2, un circuit de karts elèctrics, una pista gegant de Scalextric, un escape room i un hort urbà on els infants aprendran a cultivar les seves pròpies plantes.

L’eix temàtic d’aquesta edició serà la ciutat. A diferència d’altres edicions, aquest any el parc no estarà distribuït per zones sinó que els tallers estaran delimitats per carrers amb nom propi que descriuran què hi podrem trobar.

L’epicentre serà la Plaça dels Nins, un espai on s’hi podran trobar una pila de jocs reciclats, una food truck i on també s’hi faran puntualment espectacles en petit format.

‘La Ciutat dels Infants’ del Parc de Nadal comptarà amb dos espais per a espectacles. Un serà l’escenari (Teatre de la Ciutat) que estarà situat al final del recinte i on s’hi donaran cita els espectacles de gran format amb un espai per seure i gaudir. L’altre serà la Plaça dels Nins, just al centre del recinte i amb un caràcter polivalent que permetrà veure-hi espectacles propers, exhibicions, tallers, visites de personatges i on també hi haurà instal·lat permanentment una sèrie de jocs reciclats on els infants podran jugar.

Horari

 • Obertura de portes: 27 de desembre a les 11h
 • Inauguració: 27 de desembre a les 12.30 h
 • Horari: matí d’11 a 14 h i tardes de 17 a 20 h
 • El 31 de desembre a la tarda i l’1 de gener al matí el Parc estarà tancat.

Venda d’entrades i abonaments

 • A partir del 27 de desembre: Taquilles del Parc de Nadal (recinte del Palau Firal).
 • Horari: matí de 10.30 a 13.45 h i tarda de 16.30 a 19.45 h.
 • El 31 de desembre a la tarda i l’1 de gener al matí les taquilles estaran tancades.

Preus

 • Matí: Públic general (de 2 a 17 anys): 3 €; Socis del Club dels Tarraconins*: 2 €; Famílies nombroses*: 2 €; Adults acompanyants (majors d’edat): 1 €
 • Tarda: Públic general (de 2 a 17 anys): 4 €; Socis del Club dels Tarraconins*: 3 €; Famílies nombroses*: 3 €; Adults acompanyants (majors d’edat): 1 €

Altres tipus d’entrada

 • Grups concertats (amb reserva prèvia a club@tarraconins.cat): 2 €
 • Abonament vàlid per a tots els dies (aquest abonament inclou l’accés lliure d’un acompanyant major d’edat): 15 €
 • Menors de 2 anys, majors de 65 o persones amb diversitat funcional: gratuït (cal presentar document oficial acreditatiu)

*Descompte socis del Club dels Tarraconins i famílies nombroses no acumulable

Entitats col·laboradores

El Parc de Nadal d’aquest any ha estat possible gràcies a la implicació de nombroses empreses, entitats, col·lectius i departaments de l’Ajuntament de Tarragona: Ematsa, Teixidó, Petits Enginyers, El Palau de Congressos, Bon Preu i Esclat, Europe Direct, Consell Comarcal del Tarragonès, Centres Cívics, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets de Tarragona, Gimnàstic de Tarragona, Servei Català de Trànsit, Oh my Crep!, Col·legi d’Arquitectes, Col·legi de Veterinaris, Consell Municipal d’Infants, FCC, Protecció Civil, Sirusa, Grup i Ajuntament de Tarragona.

L’espai Jove Kesse aculla la 8a Edició del Casal X Nadal

Del 18 al 22 i del 27 al 30 de desembre l’Espai Jove Kesse acull la 8a edició del Casal X Nadal, una programació especial dirigida a persones joves de 12 a 35 anys. Són nou dies amb propostes innovadores, creatives i lúdiques amb el propòsit d’oferir espais alternatius d’activitat durant els dies de les vacances de Nadal.

A banda dels serveis que ja ofereix habitualment l’Espai Jove Kesse com la reserva d’espais i materials i les activitats de primera planta, al Casal x Nadal es podrà participar en un total de 29 propostes que serviran per donar a conèixer l’activitat de l’equipament ofereix durant tot l’any: tallers culturals i educatius, exposicions, concerts, dinàmiques i tornejos, entre d’altres.

Després de Nadal i Sant Esteve, del 27 al 30 de desembre,el Casal x Nadal tornarà a obrir totes les tardes i es podrà participar en activitats com un taller de ràdio i comunicació, jocs de rol i estratègia, cuina nadalenca i, com a novetat destacada, el taller de Tilt Brush, una eina de Google que permet crear objectes en 3D a través de la realitat virtual. També com a novetat hi haurà una trobada amb la comunitat Pokémon a Tarragona, on s’explicaran trucs per iniciar-se en aquest joc i tècniques per a jugadors/es es més avançats.

El Casal XNadal acull propostes formatives en format monogràfic o intensiu, com és el cas del curs de premonitor/a de lleure, on s’ofereixen tècniques i recursos clau per iniciar un camí formatiu i professional en el món de l’educació en el lleure;el taller d’habilitats emprenedores, impulsat pel servei de treball de l’Oficina Jove del Tarragonès o el taller de còmics per a la igualtat, impulsat pel Departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona, amb l’objectiu d’oferir espais de formació i experimentació en diferents àmbits d’interès social.

L’accés al Casal X Nadal és gratuït.No obstant això, serà necessari tenir la Targeta Kesse. Aquesta targeta es pot demanar presencialment a l’equipament. Durant aquests dies no caldrà disposar del carnet Tarragonajove per a la reserva d’espais i materials.

El Casal X Nadal és una iniciativa del Servei Municipal TarragonaJove (Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona) i compta amb el suport de més de 20 entitats i col•lectius joves implicats en el disseny, programació i realització de les activitats: Fundació Siurana, Associació de jugadors de rol i estratègia de Tarragona, Petits Enginyers, Arteliats, Kyarameru’s, Sakura Angels, ILY girls, Autoocupació, Polígon cultural, NunyG, Arteliats, Comunitat Pokèmon a Tarragona, Olga Pes, Cristina Filgueiras, Col•lectiu Fridas, Victòria Mosseguí, Kim Jordan Creations, Genovesa Narratives Teatrals, Col•lectiu de joves de Primera Planta de l’Espai Jove Kesse, Ràdio Ciutat de Tarragona, SIAD Servei d’atenció i informació a les Dones, Oficina Jove del Tarragonès i Direcció General de Joventut.

Per a més informació i accedir a les activitats amb inscripció es recomana reservar plaça a www.tarragonajove.org.