.

.

TOTS 21

Una imatge recent de la pista de l’Estadi d’Atletisme. Foto: David Aymerich

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat del secretari d’Estat de l’Esport i president del Consejo Superior de Deporte, José Ramón Lete, i del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, inaugurarà la remodelació de l’Estadi d’Atletisme, dissabte 7 d’abril a les 10 del matí, a l’Anella Mediterrània.

Les obres han tingut un pressupost de més de 2,6 milions d’euros, aportats pel Consejo Superior de Deportes i la Diputació de Tarragona.

Reforma de l’Estadi d’Atletisme

Amb la construcció de l’Anella Mediterrània i l’ús de l’Estadi d’Atletisme com a seu dels XVIII Jocs Mediterranis, aquest equipament del Patronat Municipal d’Esports s’ha reformat per tal de millorar les condicions i ampliar les possibilitats de competició i entrenament. S’ha fet una remodelació integral que ha permès refer la pista, la graderia i els serveis auxiliars. S’ha remodelat l’edifici de vestuaris i magatzem, millorat la il·luminació de l’estadi i construït una pista coberta d’entrenament, ubicada sota la tribuna principal, de 80 metres de longitud.

Amb la reforma, la capacitat de l’estadi es fixa en 1.250 localitats (ampliables amb graderies efímeres fins a 4.000 durant els Jocs i altres competicions esportives).

Les obres han tingut un cost econòmic de més de 2,6 milions d’euros, aportats pel Consejo Superior de Deportes i la Diputació de Tarragona.

Del 22 de juny a l’1 de juliol de 2018 es duran a terme a Tarragona i a quinze localitats més els XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

Durant aquests dies, l’Estadi d’Atletisme acollirà les proves atlètiques i el tir amb arc. En aquest sentit, cal destacar que la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF) ha emès el certificat que homologa l’estadi a nivell internacional. Això permet fer un salt qualitatiu per als entrenament de les joves promeses de l’atletisme i significa un pas endavant per consolidar

Les millores tècniques que han permès la certificació són:

– la recta coberta de 80 m

– la nova torre de cronometratge electrònic i cablejat intern

– la sala mèdica

– les noves torres d’il·luminació

– les grades fixes per a més de 1.000 espectadors

– la possibilitat de disputar curses de velocitat a la contra recta.