TOTS 21

L’alcalde, Eloi Calbet, a l’interior de la Granja dels Frares. Foto: Cedida

Aquest mes de novembre l’empresa Rècop ha iniciat una actuació de desenrunament i consolidació del molí de la Granja dels Frares del
Morell, situat a la vora de la llera del riu Francolí. Es tracta d’una primera intervenció, impulsada des de la regidoria de Patrimoni i Granja de l’Ajuntament del Morell i amb un cost de 23.000 euros, per assegurar l’espai, a la vegada que es tancarà per evitar l’accés de persones i també una major degradació.

Val a dir que la Granja és un Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i, des del consistori, “hi ha la voluntat de realitzar accions que permetin condicionar l’espai històric i convertir-la en una zona de lleure controlat”, exposa la regidora, Judit Fernández. El proper pas, doncs, serà la redacció d’un pla director que serveixi de full de ruta de les accions a dur a terme, i alhora l’estudi de l’opció de declarar-lo Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Finalment, deixant de banda l’apartat més històric, des de la regidoria s’ha detectat un augment de l’incivisme i la brutícia a causa de les persones que s’hi desplacen a fer barbacoes els caps de setmana. És per això que s’ha optat per posar-hi vigilància privada, alhora que es recorda que per fer ús de l’espai cal un permís municipal que es tramita a l’OAC.