TOTS 21

4 de 10 amb folre i manilles descarregat per la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Foto: Núria Torres / ACN

El Mercadal de Reus ja s’ha convertit avui en plaça de 10. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha descarregat un majestuós 4 de 10 amb folre i manilles.

L’altre castell destacat de la jornada ha estat el 2 de 8 sense folre dels Castellers de Vilafranca. Els rosats han completat l’actuació amb un sòlid 5 de 9 amb folre i un 9 de 8 -el segon de la Vella aquesta temporada-, mentre els verds, que actuaven en darrera posició, han arrencat amb un 3 de 9 amb folre i l’agulla, un 2 de 9 amb folre i manilles i un esplèndid pilar de 8 amb folre i manilles.

Brillant actuació dels Capgrossos de Mataró -han rubricat la millor diada de la seva història- i de la Jove de Tarragona, i més discreta per part dels Minyons de Terrassa, mentre els Xiquets de Reus tampoc han pogut assolir el seu objectiu de coronar el 4 de 9 amb folre. En aquesta macrotrobada de colles punteres s’han pogut veure fins a una desena de gammes extra -alguns dels quals mai vistos a Reus- en les gairebé cinc hores d’exhibició castellera.

Jordi Marsal – Núria Torres / ACN