.

L’Ibersol CBT ha sabut controlar els moments complicats del partit i mantenir el cap fred contra un equip, el CB Quart, que hauria pogut emportar-se perfectament la victòria del Serrallo.

Els pronòstics auguraven un partit igualat, amb un Ibersol CBT en forma i pletòric després de les últimes victòries, i el CB Quart, líder de la categoria amb només una derrota. I així ha sigut el partit, totalment igualat fins al punt de disputar-se una pròrroga. L’Ibersol CBT ha sabut controlar els moments complicats del partit i mantenir el cap fred contra un equip, el CB Quart, que hauria pogut emportar-se perfectament la victòria del Serrallo. L’equip en conjunt ha fet un gran treball per deixar la victòria a Tarragona i arrebatar-li el liderat al CB Quart. Adrià Duch, amb 19 punts i 21 de valoració, ha estat el millor dels blaus i del partit.

El primer tempteig del partit no era favorable a l’Ibersol CBT, que es ficava 2 a 5. El Quart volia imposar ràpidament el seu ritme, anotant dos triples només començar, però una bona defensa blava i dos punts de Ferran posaven els locals a dos punts (6 – 8) amb la meitat del quart jugat. Jaume Zanca igualava el partit, que començava de nou. Les defenses agressives dels de Berni començaven a tenir efecte i Zanca, de nou, posava l’Ibersol CBT per davant en el marcador per primera vegada. Els triples però, eren el punt fort del Quart i des de la línia de tres tornaven a agafar avantatge. Un triple de Duch i una cistella de Tugores feien que l’Ibersol CBT pogués finalitzar el quart per davant en el marcador (17 – 16).

El Quart començava els següents deu minuts de la mateixa manera que el primer, amb cistelles fàcils i recuperant el domini del marcador. Però els blaus no eren el mateix equip que al principi, es mostraven molt més intensos defensivament, portant el rival al límit de la possessió. En atac mentrestant, Duch i Torres agafaven el pes anotador per deixar el marcador en 27 a 24. Tot i això, el partit era molt igualat, cap dels dos conjunts aconseguia una renda estable i suficient per encarar la segona meitat. El marcador reflectia un 34 – 36 que encara no podia preveure un vencedor clar.

Duch i Zanca s’encarregaven de capgirar el marcador amb dos triples en sortir de vestidors. Això no era sinònim de dominar el partit, ja que aquest seguia igualat. Els dos equips passaven per uns minuts d’incertesa, on se succeïen els errors i cap dels dos aconseguia apoderar-se de la pilota amb facilitat, i menys encarar cistella amb garanties. Zanca anotava un triple per desfer la igualtat i posar el Serrallo de peu, però quedava molt de partit i el Quart no estava disposat a abaixar els braços. Amb un parell de defenses agressives sobre Torres, recuperaven la pilota per finalitzar el quart amb la màxima igualtat, 49 a 49.

Adrià Duch aconseguia la jugada del partit amb un 3+1 que engrescava el Serrallo i els jugadors. L’entrenador del Quart demanava temps mort per frenar l’embranzida blava de l’inici del darrer quart (55 – 49) i Berni Álvarez demanava calma des de la banda després de les revolucions que mostrava el seu equip. Quedaven set minuts per jugar-se. L’Ibersol CBT era capaç de mantenir una diferència d’entre 5 i 6 punts durant un parell de minuts, el que els donava confiança de cara al tram final del partit. El Quart demostrava molta intensitat, anant amb tot a capturar el rebot, tant defensiu com ofensiu. D’aquesta manera és com aconseguia posar-se a 1 punt dels blaus a falta de poc més de tres minuts. El Serrallo apretava com mai en els moments vitals, al final del partit. Els dos equips materialitzaven els seus atacs, posant-se cada vegada un punt per sobre. Fins que l’Ibersol CBT, amb el partit igualat a 64 i amb pilota per la victòria, errava el seu tir.

Els cinc minuts addicionals començaven amb un triple per a cada costat. Torres i Zanca aconseguien un 6 – 0 pels blaus que forçava el temps mort, amb menys de tres minuts pel final del partit (73 – 68). El Quart reaccionava amb un 0 – 5 per equiparar les forces a 73 amb 58 segons restants. Torres anotava un tir lliure i una cistella que seria vital per guanyar el partit. Tugores tancava el resultat amb un tir lliure pel definitiu 77 – 75.