TARRAGONA 21

La pel·lícula sueca ‘The heart’ narra una història d’amor en la qual es mosta la incertesa, el desencís i la joia d’una relació de manera clarivident. Foto: Festival REC

«Uns personatges vius i autèntics construïts des d’una mirada fresca i alhora també complexa, entre els dels quals cal destacar la brillant interpretació del rol protagonista, interpretat per Fanni Metelius, directora i guionista». Aquests són els motius pels quals el Jurat Internacional ha decidit atorgar el premi a Millor Opera Prima Internacional del Festival REC 2018 al llargmetratge ‘The heart’, estrenada a l’Estat espanyol en el marc del Festival REC 2018.

La pel·lícula sueca narra una història d’amor en la qual es mosta la incertesa, el desencís i la joia d’una relació de manera clarivident, i amb una sensibilitat -il·lustrada per la imatge, el so i els sentiments- gens habitual en el cinema europeu dels últims anys.

De la mateixa manera, els membres del Jurat Internacional han decidit atorgar una Menció especial al film ‘I hope you’ll die next time :-)’, de Mihály Schwechtje, un treball que, segons els membres del jurat, «recull de manera original i genuïna la vulnerabilitat dels adolescents d’avui dia i de les conseqüències que es deriven de construir relacions online, a través d’un univers amb una gran riquesa expressiva».

De la mateixa manera, el jurat ha valorat especialment l’edició d’enguany del Festival REC i la voluntat dels seus impulsors de dur a Tarragona primeres estrenes a l’Estat espanyol de produccions arriscades i innovadores.

Més informació:

THE HEART: https://www.festivalrec.com/the_heart/

I HOPE YOU’LL DIE NEXT TIME :-): https://www.festivalrec.com/i-hope-you-ll-die-next-time/

Imatge de la cloenda del Festival REC 2018, que quan encara queda demà diumenge de Sessions Vermut i porjeccions ja frega la xifra de 3.000 assistents a les projeccions.

El Jurat de la crítica distingeix ‘Songs in the sun’, de Kristian Sejrbo Lidegaard 

A més a més de la distinció com a Millor òpera prima, el Festival REC d’enguany compta amb més pel·lícules que han vist guardonada la seva proposta original, valenta i arriscada. Aquest és el cas de ‘Songs in the sun’, de Kristian Sejrbo Lidegaard, un llargmetratge que ha estat distingit, en opinió del Jurat de la crítica, per «la fascinació que desprèn la seva posada en escena atmosfèrica i la seva capacitat de risc narratiu». Els membres del jurat també remarquen la informació que s’amaga a l’espectador, que fa que el misteri que envolta la pel·lícula sigui «encara més gran».

La menció especial del Jurat de la Crítica és per ‘Las herederas’, de Marcelo Martinessi, perquè, segons els seus membres, «escull un personatge protagonista que molt poques vegades mereix l’atenció de la càmera». A més, també s’ha destacat l’aprofitament dels recursos visuals i sonors del film.

Més informació:

SONGS IN THE SUN: https://www.festivalrec.com/songs-in-the-sun/

LAS HEREDERAS: https://www.festivalrec.com/las-herederas/

El Jurat jove reconeix ‘Trinta lumes’

«La perfecta combinació entre documental i ficció, que suposa una proposta arriscada i el diàleg entre generacions que s’estableix vers la tradició», aquests són els motius que recolzen l’elecció del Jurat jove del Festival REC 2018, que ha decidit entregar el seu guardó a la pel·lícula ‘Trinta lumes’, de Diana Toucedo.

Altres atractius que recolzen la decisió del Jurat jove són «l’estètica encertada i el to intimista del llargmetratge, que deixa a l’espectador suspès en el temps».

A més a més, la menció del Jurat jove s’ha dirigit a ‘The heart’, film que també ha obtingut el premi del Jurat internacional.

Més informació:

TRINTA LUMES: https://www.festivalrec.com/trinta-lumes/

El Premi del Públic recau en ‘Little tickles (Les chatouilles)’ 

El Premi dels espectadors del Festival REC 2018 ha recaigut enguany en el llargmetratge ‘Little tickles (Les chatouilles)’ , d’Andréa Bescond i Eric Métayer, una proposta que se centra en Odette, una dona a la trentena que balla amb entusiasme i força, i amb la ràbia de qui ha d’esclarir fantasmes del passat., i també en Odette, una nena de 8 anys, li agrada ballar, i també dibuixar.

El film se centra en la força de la intimitat i la intensitat de l’experiència viscuda. A través de la dansa, l’spoken word, i el cinema mateix, els seus responsables ens expliquen la seva veritat en un carrusel emocional que et farà riure i et farà plorar. Una història corprenedora i emotiva, que es fa imprescindible en l’era del #MeToo.

Més informació:

LITTLE TICKLES (LES CHATOUILLES): https://www.festivalrec.com/little-tickles/

Diumenge es podran tornar a veure algunes de les pel·lícules més aclamades de l’edició d’enguany

Els espectadors que desitgin recuperar la pel·lícula escollida com a Millor Opera Prima 2018 -‘The heart’-, tenen l’ocasió de gaudir-la de nou a l’Antiga Audiència de Tarragona. La sala projectarà ‘The heart’ demà diumenge a la tarda, en una sessió en la que el públic també podrà gaudir de pel·lícules com ‘Comandante Arian’, de la directora tarragonina Alba Sotorra, una de les pel·lícules que ha fet sold out en el seu passi d’aquest dissabte al Teatret del Serrallo, en el marc de les Sessions Vermut.