.

.

TOTS 21

Tomàs Palos, amb representants de la Generalitat

Tomàs Palos, amb representants de la Generalitat

La Generalitat ha acordat concedir la Medalla al treball President Macià 2016 a 15 persones i la Placa al treball President Macià 2016 a 4 empreses i entitats amb seu a Catalunya. Al Camp de Tarragona, els guardonats han estat l’artista tarragoní Tomàs Palos i la cooperativa Cellers Domenys.

Medalla al treball President Macià

Tomàs Palos Redondo (73 anys), nascut a  Jerez de la Frontera (Càdis), és graduat en l’especialitat de joieria a la Llotja de Barcelona, ha exercit com a joier durant més de 50 anys. També va treballar durant 30 anys de professor a l’escola d’Art i Disseny a Tarragona.

Guardonat en diverses ocasions, és un joier de reconegut prestigi que ha fet exposicions de la seva obra a Tarragona, Valls, Salou, Cambrils, Barcelona, Girona, la Corunya, Palma de Mallorca, Valladolid, Sevilla, Pamplona i Còrdova. A més, té peces exposades a salons de joieria a: Basilea, València, Maó i Barcelona.

L’any 2012, el Palau de la Diputació li organitzà una exposició homenatge de joies amb dedicatòria, en què alumnes, exalumnes, professors de joieria d’altres escoles i amics joiers es van reunir per dedicar-li una de les seves joies.

Placa al treball President Macià

D’altra banda, Cellers Domenys i Secció de Crèdit, SCCL, de Sant Jaume dels Domenys, ha rebut la placa al treball. Des de principis del segle XX, «el treball constant, el servei, l’atenció als socis i clients i la il·lusió han estat els motors per convertir-se en una entitat competitiva, arrelada al territori i compromesa amb l’entorn». El fruit «de l’esforç de moltes generacions ha convertit l’entitat en una de les principals cooperatives vinícoles de Catalunya».

Gestiona 7 àrees productives del territori català: tres ubicades al Baix Penedès, tres a la Conca de Barberà i una a l’Alt Camp, amb el reconeixement de 5 importants denominacions d’origen: DO Cava, DO Penedès, DO Conca de Barberà, DO Catalunya i DO Ciurana.