TOTS 21

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, amb els consellers de Salut, Josep Maria Argimon, i d’Interior, Joan Ignasi Elena. Foto: Govern

El Govern limitarà a 3.000 persones l’aforament màxim als grans esdeveniments multitudinaris, independentment de la capacitat del recinte. En els actes de format més petit, es manté al 70%. Ho ha anunciat avui la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en una roda de premsa conjunta amb els consellers de Salut, Josep Maria Argimon, i d’Interior, Joan Ignasi Elena, després de la reunió de la Comissió Delegada en matèria de Covid-19.

La mesura afectarà especialment els esdeveniments culturals i les competicions esportives com, per exemple, el trofeu Joan Gamper del pròxim 8 d’agost. A conseqüència de la nova restricció, el partit se celebrarà a l’estadi Johann Cruyff. La decisió s’ha pres aquest matí en una reunió entre representants del F.C. Barcelona i de les secretaries generals de Presidència, Salut i Interior.

“Les actuals dades sanitàries obliguen a prendre mesures més restrictives que afecten el desenvolupament de totes les competicions esportives a Catalunya”, ha explicat Plaja, qui ha agraït el “bon to” de la reunió i la “comprensió” per part del Club.

La portaveu del Govern també ha explicat que la localitat de Castell-Platja d’Aro s’ha inclòs a la llista de municipis on s’aplicarà el confinament nocturn a partir d’aquesta matinada, després que el Tribunal Superior de Justícia hagi avalat prorrogar la mesura una setmana més, fins al 6 d’agost. D’aquesta manera, un total de 163 municipis quedaran afectats pel confinament nocturn.

Redacció