.

.

TOTS 21

Obres de construcció del gimnàs DIR, en una imatge d’avui. Foto: Tarragona21

El Golf Costa Daurada segueix en la seva fase expansiva per tal d’esdevenir una Ciutat Esportiva referent al sud de Catalunya. Primer va ser la posada en marxa el camp de Pitch & Putt , les set pistes de pàdel i tres de tennis, el proper pas serà l’apertura del primer gimnàs DIR de la província de Tarragona. El complex es troba en terme de Tarragona tocant amb el del Catllar.

Es preveu que el mes d’abril entri en funcionament. Es tracta d’un equipament de 900 metres quadrats. La firma DIR suma 100.000 abonats a l’àrea metropolitana de Barcelona i desembarca per primer cop a Tarragona de la mà del Costa Daurada. Joan Monzó, director del golf, i Xavi Pueyo, del pàdel i el tennis, han explicat avui les característiques del nou espai, que es completarà amb una piscina que en tres anys estarà coberta i climatitzada. El gimnàs es troba en plena fase d’obres.

Disposarà de sales de fitness, activitats dirigides i també spinning, vestidors nous i zona de futura ampliació, amb vistes a la massa boscosa de l’entorn tan privilegiat i al costat de la casa club del Golf Costa Daurada, amb quotes d’accés independents però combinables amb la resta d’esports del Gols Costa Daurada Tarragona Sports Center. La promoció inicial fixa una tarifa mensual de 33 euros. Es busca l’atractiu de combinar diferents disciplines, mantenir el nivell qualitatiu, però amb tarifes populars, tot en un ambient familiar i sostenible, destacaven els dos directius. Arrencaran amb cinquanta activitats dirigides.

Es pretén que el nou Tarragona Sports Center sumi entre 1.500 i 2.000 abonats en els pròxims anys, doblant els 800 actuals, que són 220 famílies. No es busca en cap cas la massificació i es vol mantenir l’espai com a ‘reclam turístic d’alta gamma, complementari de l’oferta cultural de Tarragona’. La Ciutat Esportiva tindrà també un Bike Point. Ja es treballa en la secció BTT, a la que se sumarà una d’excursionisme. L’entitat s’ibre cada any a les escoles; enguany hi han passat seixanta.

Una forta empenta s’ha donat ja amb el padel i tennis, passant de cent a 140 associats en tennis i la previsió de futures noves pistes. En padel, ‘hem triplicat el número d’usuaris i ens situem en cent’, explica Xavi Pueyo, un dels grans fitxatges que va fer l’empresa i que va en línia amb el que buscarà DIR amb els seus empleats: l’alta professionalització.

En Pitch and Putt el repte és el suport de la Federació Internacional per un torneig de caire internacional i a la vegada turístic, mentre en golf s’ha consolidat la zona d’entrenaments i pràctiques, explicava Monzó. ‘Enguany ha estat el millor en èxits esportius’, detallava, en guanyar el Quadrangular de Catalunya en femení i esdevenir campions de Catalunya en la categoria boys i girls o l’Interclubs infantil català.

Per més endavant quedaran projectes com l’àrea residencial o el soterrament de la línia elèctrica.

Jaume Garcia