.

.

TOTS 21

Imatge del Golf Costa Daurada. Foto: Cedida

El Golf Costa Daurada, situat a cavall de Tarragona i El Catllar, està completant la seva transformació per deixar de ser un espai només exclusiu per a amants del golf, per ser-ho familiar i multiesportiu, a preus populars.

No només s’hi practicarà el golf i el recentment estrenat pitch & put de 18 forats, sinó que ìncidirà en el pàdel, el tennis i properament, en les activitats associades a un futur gimnàs i a una piscina de 25 metres. La contractació de directius i tècnics feta els darrers temps va en la mateixa línia. El projecte té continuïtat en un altra vessant empresarial: el desenvolupament de 234 habitatges de qualitat a la zona nord d’un complex que suma 240 hectàrees en ple bosc.

Una filosofia pensada per les famílies, on cada membre pugui practicar un esport diferent, amb una supressió de la compra d’accions, una reducció dràtica de la matriculació o la seva desaparició segons quins esports es practiqui, i deslligar el golf de la resta d’activitats formen part de la nova aposta de l’empresa Mas Maneguet, SA, que en el terreny del golf i pitch and put dirigeix Joan Monzó, i en el d’habitatges, Josep Gomà com a gerent de vendes.

El Golf Costa Daurada acaba de fer un fitxatge destacat, el de Xavi Pueyo, exresponsable de tennis i pàdel del Tennis Park -club absorvit pel Tennis Tarragona- mentre que anteriorment es va fer amb els serveis del director i del segon de la secció de tennis del Nàstic. L’aposta, per tant, és clara, buscar els millors gerents o directors sortits de la zona.

La promoció és un dels actius de l’empresa, que gestiona amb l’Associació per la Promoció del Golf de la Costa Daurada la vinguda de practicants de fora. Al mateix temps es preveu portar enguany 1.500 nois i noies de 25 escoles per un primer contacte amb el golf. ‘L’existència del pitch & put, de més reduïdes dimensions que el camp de golf, ho fa possible’, destacava Monzó en una visita feta a la premsa. L’apertura del recinte de pitch & put ve a compensar el tancament dels camps de Calafell -La Grallera-, Sant Jaume dels Domenys i L’Ampolla.

A Tarragona hi ha 500 llicències de pitch & put. En aquest sentit, ha començat la promoció del nou camp i s’han assolit setanta llicències noves en un mes i mig. ‘El repte és que les famílies combinin les diferents disciplines esportives a preus molt competitiius’, assenyala Monzó.

Per jugar al pitch and put o al golf, la matrícula és de 150 euros. La tarifa mensual en dies laborables és de 45 euros, i tots els dies, de 65. En pàdel i tennis no hi ha matrícula i la tarifa és inferior.

El Mas Maneguet, seu del club social

El pàdel

El pàdel i el tennis van obrir portes el juny de l’any passat, amb set pistes de pàdel i tres de tennis, que s’ampliarà amb una quarta. ‘Es tracta d’obrir-lo a tothom, sense quotes d’entrada ni derrames’, assenyala el director de golf i pitch and punt. Les pistes ‘són d’última generació, totes disposen de llums led, són panoràmiques, la gespa és de màxima qualitat i a la pista central es pot sortir a fora, que cada cop es reclama més’, destacava al seu torn Pueyo sobre les pistes de pàdel.

L’escola de tennis disposa ja de 150 inscrits. ‘L’objectiu és crear l’escola de pàdel amb un bon monitor al capdavant’. Més endavant arribarà la celebració de campionats federats absoluts i d’altres categories. Al juliol tindrà lloc un intensiu de pàdel, mentre del 15 al 21 de juliol se celebrarà el Gran Slam del Circuit Maximum, amb la presència de 150 parelles. Un altre repte serà la creació d’una lliga d’empreses.

Els habitatges

Altrament, Mas Maneguet iniciarà la construcció de 236 habitatges a la zona nord, de manera que no entorpeixi amb el golf, a preus entre els 328.000 i 505.000 euros, de planta baixa i dues plantes, incorporats al bosc de la zona i lluminosos, sense massificació i que poden ser independents del golf, ha explicat Gomà. Seran blocs de sis unitats, de 125, 150 i 175 metres quadrats. Es comercialitzen amb la marca Essentia Costa Daurada

Queda la ratificació dels canvis que ha sol.licitat l’Ajuntament perquè el projecte vegi la llum. L’empresa calcula que en uns tres mesos pot obtenir la llicència de construcció. L’obra començaria a primers de l’any vinent. Es tracta d’habitatges d’alta qualitat, no de luxe.

Finalment, la pròpia empesa s’encarregarà del soterrament de la línia d’alta tensió que travessa el camp.

Jaume Garcia