TOTS 21

Imatge del passeig. Foto: Cedida

El fort vent que bufa a Tarragona aquest diumenge ha obligat el Port al tancament provisional del passeig de l’Escullera (Km 0) per fortes ràfegues de vent i onades de gran alçada.

La institució demana als ciutadans que no hi accedeixin. L’indret és lloc habitual de passejades a peu i en bicicleta i justament s’ha habilitat els darrers temps com a espai de salut obert a la ciutadania.

D’altra banda, la conselleria de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla d’Actuació Municipal en fase de prealerta pel risc de ventades i fort onatge. Es recomana a la població seguir els consells de prevenció, com no deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes o terrasses, i en general anar amb compte amb els objectes susceptibles de caure a la via pública. S’aconsella igualment no apropar-se a espigons, esculleres, passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop.

Es poden consultar el conjunt de consells de prevenció davant de ventades i fort onatge al web de l’Ajuntament. En cas de necessitat, podeu trucar al telèfon d’emergències de la Generalitat, 112, o al de la Guàrdia Urbana de Tarragona, 092.

Meteocat informa de ratxes de 75 Km/h a Falset i de 74 a Tivissa aquest migdia, mentre a Torredembarra arriba a 68.