.

.

TOTS 21

Imatge de la directora Marta Molins. Foto: Cedida

Imatge de la directora Marta Molins. Foto: Cedida

El FIC-CAT va comptar ahir amb diverses projeccions en la modalitat Centres Educatius, en aquesta ocasió d’alumnat de secundària.Es va començar amb la projecció de dos dels documentals de la Selecció Oficial. La producció de The Kill Screen Films “Directors del Desert”, de Cris Gambín i Toni Pinel, i la producció de Massa d’Or Produccions “El Testament de la Rosa”, d’Agustí Villaronga. Hem pogut comptar amb la presència dels directors de “Directors del Desert” i la guionista i actriu Marta Molins, amiga de Rosa Novell, que ha assegurat que “Aquesta pel·lícula va ser feta per amor”.

Seguidament va tenir lloc la segona sessió de curtmetratges, en la qual es va projectar “Caçador” d’Héctor Prats i Jordi Porcel, “Demà no serà avui” de Joan Bosch i Albert Cartanyà, “El conte de mai més” de Josep Varo, “Escudella” de Lluís Miñarro, i “No et tiris, encara” de Marta Gastón. També es va comptar amb la presència dels realitzadors i realitzadores.

Després es va projectar el llargmetratge “Un dia perfecte per volar”, de Marc Recha, una pel·lícula que narra la història d’un pare i un fill, que perduts en mig de la natura, expliquen un conte íntim especial: el d’un gegant que sempre te gana. Marc Reixa va assistir a la projecció acompanyat del seu fill Roc, protagonista de la pel·lícula. Aquest va explicar que “és una pel·lícula feta al marge de l’òrbita industrial”.

Per finalitzar la jornada, es va projectar la “Darrera la porta”, de Pere Solés i David Gimbernat, llargmetratge dins de la Selecció Oficial. Amb la presència de l’actriu Mercè Pons, de l’actor Hans Richter i d’altres membres de l’equip tècnic.