.

Desenes d’aficionats granes s’han acostat a Lorca per animar l’equip, tant en vehicles particulars com amb l’autobús organitzat per la Federació de Penyes i el club. Foto; Nàstic

El Nàstic no ha arribat a provocar perill en gairebé tot el partit.

Partit clau en les aspiracions del Nàstic de posar terra pel mig del descens i tancar la carpeta del malson. Desenes d’aficionats tarragonins, juntament amb l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, han decidit fer el viatge a Lorca perquè el desplaçament valia el seu pes en or. Entre altres coses perquè un bon resultat davant del cuer fins aquest mateix diumenge (el triomf li permet superar al Sevilla Atlético) podria obrir la porta a parlar de com planificar la temporada vinent, que semblava l’únic urgent a l’agenda grana. Però el resultat final (1-0) obliga a treure la calculadora i viure la realitat. Perquè a falta de cinc jornades, el Nàstic no està salvat. I el marge d’error és mínim. Només quatre punts d’avantatge amb un calendari que tampoc ajuda: Osasuna (casa); Sevilla Atlético (fora); Cultural Leonesa (casa), Huesca (fora) i Rayo (casa). És a dir, tots els rivals excepte els andalusos arriben al tram final de la pel·lícula jugant-se els títols de crèdit tant per amunt com per avall. Per acabar-ho d’adobar, un final de partit penòs ha acabat amb Álvaro Vázquez expulsat i ha refrendat la sensació que s’havia venut la pell de l’os abans de matar-lo.

Els granes, amb 43 punts abans i després del desastre d’avui, han sortit a al terreny de joc coneixent els resultats de la resta de la jornada. En destacava especialment un, la victòria de la Cultural Leonesa davant el Còrdova per 2-1, que dispara als primers cap als 43 punts en un final de temporada de traca i mocador i clava els andalusos a la Santa Creu de marcar el descens amb 39. Els tarragonins, molt ansiosos per oblidar el viscut, tenien coixí per jugar, però no especular. I menys davant un rival carn de canó de Segona B juntament amb el Sevilla Atlético (ja de forma matemàtica) i, molt probablement, el Barça B. Fali va tenir olfacte quan va decidir abandonar un vaixell sense rumb al mercat d’hivern.

Nano Rivas ha optat per repetir l’alineació que va empatar amb el Numància la setmana passada (0-0), amb Xavi Molina i Arzo al centre de la defensa, Fali i Tejera en el doble pivot i Muñiz per la banda dreta. Amb les peces encaixades la primera meitat s’ha iniciat amb un llançament de Nando al minut 6 ben aturat per Dimitrievski. Els locals, és clar, jugaven amb orgull. El Nàstic ha respost al al minut 13 amb Mesa culminant una bona combinació entre Fali i Tejera. El seu xut ha sortit llepant el pal esquerra. A partir d’aquí, partit indecís, obert, distret a estones però sense excessos en el joc d’uns i altres, aturada magistral del de sempre a jugada d’Ojeda al minut 35 i Morente (que en una arrancada al minut 14 havia estat objecte d’una falta susceptible de targeta taronja que s’ha quedat en no res) veient la pilota quadrada quan tenia possibilitats d’encarar sol cap a porteria local a falta de tres minuts del descans.

Més enllà dels detalls, la realitat de la primera meitat era que el Nàstic en cap moment s’havia mostrat superior, només precipitat. I si jugues amb foc et pots cremar. Una gardela des de fora de l’àrea de Javi Muñoz no ha estat neutralitzada amb seguretat per Dimitrievski, i el seu rebuig ha permès Ojeda marcar l’1-0 des de la frontal de la petita. El gol ha fet crèixer als locals, que han sumat un travesser al minut 54 a llançament un altre cop d’un Ojeda imparable i omnipresent davant un Nàstic estabornit. Rivas ha fet entrar Barreiro per Mesa, passant a un esquema de 4-4-2 clàssic, per intentar almenys trepitjar àrea contrària. Els murcians no s’han impressionat i han continuat generant perill davant uns visitants que feien aigües. Doble ocasió al minut 62 davant Dimitrievski i sensació de perdre els papers per part dels visitants. Una impressió confirmada a un minut del final, quan una entrada a Barreiro no xiulada ha encés als tarragonins, en el fons decebuts per la seva incapacitat per jugar a alguna cosa concreta. Nano Rivas ha hagut d’estar agafat pels agents de seguretat perquè es volia menjar l’àrbitre, Álvaro Vázquez ha vist la vermella i es perdrà com a  mínim un partit, Fali s’ha emportat una groga des de la banqueta i l’equip ha acabat de psquiàtric.

Alineacions

Lorca FC: Torgnascioli; Pina, Pomares, Fran Cruz, Antonio López; Noguera, Nando (Tropi, minut 75), Gomelt (Emmanuel Apeh, minut 65), Peña; Ojeda i Javi Muñoz.

Banqueta: Jesús López, Tropi, Aly Mallé, Holgerssen, Fede Vega, Deshorn Brown i Emmanuel Apeh.

Nàstic: Dimitrievski, Kakabadze, Molina, Arzo, Abraham, Fali (Márquez, minut 83), Tejera, Juan Muñiz (Omar Perdomo, minut 66), Tete, Mesa (Barreiro, minut 58) i Álvaro Vázquez.

Banqueta: Bernabé, Javi J, Gaztañaga, Dumitru, Márquez, Barreiro i Omar.

Targetes grogues: Abraham, minut 30; Pomares, minut 39; Tejera, minut 63; Antonio López, minut 63; Emmanuel Apeh, minut 68; Xavi Molina, minut 85; Fali, minut 91.

Targetes vermelles: Álvaro Vázquez, minut 91.

Gol: 1-0, Ojeda, minut 49