.

.

TOTS 21

Imatge del curtmetratge.

Imatge del curtmetratge.

El curt «El Corredor» del tarragoní, José Luis Montesinos, està cridat a ser un dels curtmetratges de l’any.

Nominat ja als premis Gaudí 2015 i guanyador del premi Short Film Nominee Valladolid, ara l’obra de Montesinos ha guanyat un d’aquells guardons que fan especial il·lusió als directors.

«El Corredor» s’ha emportat el premi Òpera Prima com a millor curtmetratge. Aquest premi l’atorga el Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya. Un jurat presidit per la periodista Pepa Fernández i format per guionistes, editors, crítics de cinema i la directora tarragonina Anna Maria Bofarull ha estat l’encarregat de decidir el premi.

El jurat s’ha decantat per «El Corredor» pel seu valor més social. «El Corredor» explica mitjançant la història d’algú enganxat al «running» una història real de la vida més quotidiana d’avui en dia.

El guardó a millor pel·lícula ha estat per «Family Tour» de la directora Liliana Torres.

Cal recordar també que el curtmetratge de Montesinos, «El Corredor», ha estat seleccionat també entre els catorze millors d’Europa a la gala de l’Acadèmia del Cinema Europeu (EFA) que es va fer a Riga aquest passat mes de desembre.

José Luis Montesinos i el seu «Corredor» iniciaran també la cursa pels Goya 2016, ja que l’obra es va presentar més tard que les nominacions de l’edició d’enguany.

Quim P. Casadesús