.

.

TOTS 21

Sala de Cinema Centre Recreatiu de Vilallonga

Sala de Cinema Centre Recreatiu de Vilallonga

Amb motiu de la commemoració dels 50 Anys de la Sala de Cinema Centre Recreatiu, l’Ajuntament de Vilallonga del Camp i la Junta del Centre Recreatiu han organitzat un seguit d’actes que s’han anat desenvolupant al llarg de l’any 2014. Com a cloenda de la celebració, la Comissió de l’Aniversari celebrarà un darrer acte per al dia 19 de desembre, a les 19:30 h. a la Sala d’Actes del Centre Recreatiu.

L’acte inclourà, per una banda, un especial reconeixement a tots els socis que participaren activament amb esforç personal i econòmic en la construcció de la Sala de Cinema Centre Recreatiu, amb la descoberta d’una placa en record de la inauguració de la Sala el 16 de febrer de 1964. També es retrà homenatge als membres de les Juntes del Centre Recreatiu que varen endegar el projecte i van fer possible que la Sala de Cinema s’inaugurés el 16 de febrer de 1964, amb el lliurament d’un guardó-record especialment dissenyat per a l’ocasió.

A continuació es presentarà el llibre Vilallonga del Camp, un poble de pel·lícula! 50 anys de la Sala del Cinema Centre Recreatiu 1964-2014, de Carme Puyol, Arxivera municipal, amb la col·laboració especial de Josep M. Vallès, que anirà a càrrec del periodista, director de Tarragona21 i cinèfil, Jaume Garcia.

L’edició aplega informacions de les primeres sales de cinema a la vila, per bé que el nucli central està format pel recull de dades, testimonis i documents de la història de la Sala de cinema  Centre Recreatiu al llarg dels 50 anys. També s’hi contenent les reproduccions d’una selecció de històrics cartells de cinema de pel·lícules projectades a la Sala de Vilallonga del Camp, que formen part de la col·lecció de Josep M. Vallès. La publicació reflecteix així mateix, el conjunt d’activitats dutes a terme durant tot l’any 2014 amb el cinema com a protagonista.