.

.

TOTS 21

La jornada ha tingut espai per als nens i nenes, on han pogut dibuixar pops en versió lliure, així com un escenari per a música en viu.

Imatges de la jornada. Fotos: Tarragona21

Suspesa per la pluja el passat diumenge i amenaçada de nou avui pels inconvenients atmosfèrics, finalment el bon temps ha permès una treva per a la celebració de la Diada del Pop al Bosquet del riu Llastres. Aquest espai recuperat durant aquest mandat per l’ajuntament de Mont-roig i situat a Miami Platja (tot just a tocar de l’Hospitalet de l’Infant) ha rebut des del migdia centenars de persones que han pogut participar en les XI Jornades Gastronòmiques dedicades a un cefalòpod molt agraït a l’hora de presentar-se a taula.

Els nou establiments del municipi que han participat enguany a la trobada han servit dues degustacions a 3 euros i vuit a 10 euros. Foto: Ajuntament de Mont-roig

Els nou establiments del municipi que han participat enguany a la trobada han servit dues degustacions a 3 euros i vuit a 10 euros. Un relació qualitat-preu que José Manuel i Natalia, procedents del Prat del Llobregat amb segona residència a Miami, consideraven «molt popular. Les tapes estan molt bones i, sent la primera vegada que venim, el cert és que el lloc és molt agradable». El David, de Rubí i en la mateixa condició de veí ocasional, anava en la mateixa línia. «És el primer cop que vinc i la veritat és que vindré més cops. I no és perquè avui tingui molta gana -somreia- sinó perquè pel preu que tenen i pel que posen s’ha de venir tots els anys».

A l’altra costa de la barra s’hi trobava el Raül, del restaurant ‘Limonero Paya Cristal’. El seu era el primer local en penjar el cartell «d’esgotades» després d’haver servit fins «a 500 tapes de Popets Encebats i de brotxetes de pop amb salsa d’anguila». Un entrant aquest darrer destinat a promocionar l’apertura «la setmana vinent d’un restaurant japonès a l’establiment que ja tenim». Una manera de confirmar de pas el valor d’aquesta diada com aparador per als propis restauradors de la localitat. La resta de participants han estat ‘A Pulpeira’, ‘Buba’s’, ‘Calazul Restaurante’, ‘Chez Lorenzo’, ‘Eclipse’, ‘Papaya Bar’, ‘Solloungepool’ i ‘El Rancho’.

L’alcalde, Fran Morancho. Foto: Tarragona21

El Raül reconeixia que «aquest matí estàvem tots una mica apurats» per culpa del temps, si bé des del consistori ja s’havia habilitat la possibilitat de traslladar la Diada al poliesportiu perquè semblava maleïda per les inclemències. «Malgrat l’amenaça de pluja, els propis restaurants, que ja feia 24 hores que tenien preparats els plats, han decidit tirar endavant i mantenir-se en aquest indret. I al final no només el temps ens acompanya, sinó que també està venint força gent», explicava alleugerit l’alcalde, Fran Morancho.

El batlle recordava que aquesta «onzena edició és el segon any que la fem al Bosquet». La resta havien tingut com escenari la platja Cristall, molt més petit i calorós. En tot cas els anys acumulats picant pedra han permès consolidar les jornades i servir als objectius «de fer venir gent de fora per generar activitat dins del municipi, i permets als restauradors d’aquí donar a conèixer els seus productes».

Morancho relatava que l’elecció del pop com estrella invitada està lligat a un passat on «els podies trobar entre les roques a les cales de Miami. Ara ja no els trobes, però m’enrecordo que quan tenia deu anys anàvem a buscar-ne. A l’hora de fer les jornades vam apostar pel poo i la veritat és que estem contents» tot i que «enguany la participació de locals ens ha baixat una mica. L’important en tot cas és que els establiments punters no s’han volgut perdre la cita».

A la Diada es preveuen servir prop de 4.500 degustacions de pop.