.

.

TOTS 21

Bombers apagant la crema d’un contenidor a l’avinguda de Jaume I. Foto: Ajuntament

La Guardia Urbana i Mossos d’Esquadra han detingut aquest divendres 20 de maig el presumpte autor de la crema de diversos contenidors que aquesta matinada i matí s’ha produït en diferents punts de la ciutat. La detenció ha estat possible gràcies a la investigació policial que han realitzat de manera c onjunta agents d’ambdós cossos.

Els agents han fet un desplegament pels entorns dels barris on s’han produït els incendis i estan inspeccionant les imatges registrades per les càmeres de videovigilància per localitzar i indentificar l’autor dels fets.

El presumpte autor dels fets, un home de 43 anys sense domicili conegut,  ha estat identificat com a sospitós al l’avinguda de  Jaume I, molt a prop del lloc on estava actuant una patrulla de la Guàrdia Urbana i dels Bombers en l’extinció d’uns contenidors. Se li ha localitzat tres encenedors i papers de diari. Davant els indicis, i que s’ha pogut acreditar la seva localització en diversos llocs propers als punts on s’han cremat contenidors, en moments anteriors i posteriors als incendis, se l’ha traslladat a les dependències dels Mossos d’Esquadra, on finalment ha quedat detingut.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afirmat que “el Govern, l’Ajuntament i el conjunt de la ciutadania hem de ser contundents contra aquells que posen en risc la convivència i la seguretat de tots; i que, en aquest cas, demostren una falta de respecte absoluta per la propietat pública i l’important inversió que estem fent tots per implementar un servei de recollida de residus de qualitat”.

Al seu torn, la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, afirma que “la detenció del presumpte autor dels incendis ha estat possible gràcies a tres estratègies policials: la col·laboració entre cossos de seguretat, els avenços tecnològics que hem implantat i la política de proximitat”.

La crema de contenidors que han tingut lloc aquest matí s’han produït en cinc punts diferents de la ciutat: el carrer de Prous i Vila, el carrer de Ramon J. Sender, a la plaça del Prim, a l’avinguda de Jaume I i al Carrer del Canal. A més a més aquesta nit també s’ha produït l’incendi d’una taula i un parasol a l’Av. del Carrilet.

Redacció