.

.

TOTS 21

Els Mossos ja van arrestar un dels venedors a principi de mes pel mateix motiu

Imatge d’arxiu d’una detenció dels Mossos. Foto: Mossos

La Policia Nacional ha detingut un presumpte gihadista radicalitzat que intentava captar nous adeptes a través de les xarxes socials. L’arrestat mantenia contactes freqüents amb terroristes actius i consumia continguts gihadistes, relacionats amb accions terroristes i execucions dirigides per DAESH. L’operatiu va tenir lloc dimecres passat a Cambrils i aquest divendres ha passat a disposició del titular del Jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional, que n’ha decretat el seu ingrés a presó acusat dels delictes d’acte adoctrinament i adoctrinament actiu.

L’operació ha sigut desenvolupada per la Comissaria General d’Informació (CGI), i les Brigades Provincials d’Informació de Barcelona, Tarragona i Santa Cruz de Tenerife, sota la coordinació de la Fiscalia de l’Audiència Nacional i la direcció del Jutjat Central d’Instrucció número Dos.

La investigació va començar el 20 de maig de 2020, amb la detenció de dues persones en la localitat de Bolaños de Calatrava (Ciudad Real)

La investigació va començar com a conseqüència d’una operació realitzada el 20 de maig de 2020, en la qual la Policia Nacional va posar a disposició judicial a dues persones en la localitat de Bolaños de Calatrava (Ciudad Real), tots dos condemnats recentment per adoctrinament terrorista.

Resultat d’aquesta operació, es va detectar a un ciutadà d’origen magrebí i resident a Tarragona, que seguia les mateixes directrius d’actuació que els arrestats, orientades a la captació de nous adeptes per a l’organització terrorista DAESH.

L’ara detingut tenia escasses relacions personals en el plànol físic, i dedicava gran part del seu temps al consum de continguts gihadistes

L’ara detingut tenia escasses relacions personals en el plànol físic, i dedicava gran part del seu temps al consum de continguts gihadistes, des dels idonis per a cometre accions terroristes, fins a uns altres d’extrema cruesa on es visualitzaven execucions dirigides per DAESH.

En el transcurs de la investigació es va detectar com el detingut professava una intensa activitat progihadí, entre la qual s’incloïa no solament un consum continuat de material terrorista sinó també el contacte freqüent amb membres de grups terroristes a Orient Mitjà. A més, els agents van constatar les relacions virtuals que exercia, amb l’objectiu de captar i adoctrinar a nous adeptes, posant a la seva disposició tot tipus de continguts gihadistes.

Esta operació ha comptat amb la col·laboració del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), la Direction Générale de la Surveillance du Territoire (DGST) de Marroc i els Mossos d’Esquadra.

Redacció / ACN