.

IMG_6421

Derrota dolorosa del primer equip del Rugby Tarragona ahir diumenge al camp del Complex Educatiu. El XV de la Laboral, tot i sortir al camp energitzat per l’arenga del seu capità Jordi Massaguer, i dur a terme un partit complet en quasi tots els aspectes del joc, perdria el partit en el minut 82, deixant escapar, per ben poc, l’oportunitat de signar la primera victòria a casa de la temporada.

El grup sortia al camp amb la motivació de treure’s de sobre els fantasmes que arrossegava d’anteriors partits. Resultava inajornable un canvi d’actitud de l’equip, sobretot quant a agressivitat. La primera part, tot i acabar amb dos tries en contra i cap a favor, donava indicis que l’equip, aquest cop si, havia sortit al camp a disputar el partit. Els placatges abundaven i l’atac era vertical, i si els de Barcelona anaven per davant en el marcador, era més per la seva efectivitat en jugades aïllades que no per un domini global del joc.

L’equilibri en l’intercanvi de cops es reflectia molt més en la segona part. Del 0 a 12 amb què s’havia acabat la primera, es passava a 7 a 12, després a 7 a 17, després a 14 a 17, i finalment, a 19 a 17. Eren els minuts en què el Tarragona desplegava el seu millor joc, i tocava amb els dits la victòria.

Malauradament, un darrer try en el minut 82 dels de Barcelona capgirava el marcador que tant havia costat d’obtenir, i tancava el resultat final en 19 a 22. Un desenllaç que, a jutjar per l’evolució del partit, resultava del tot injust. Tot i la decepció, però, en l’equip tècnic i en els jugadors es percebia una certa sensació de satisfacció. En el rugby perdre deixa de ser important si tothom s’ha buidat en el camp, i en aquest sentit l’equip havia complert amb la seva obligació. L’actitud havia millorat, l’agressivitat havia estat present, i el joc de l’equip havia recuperat les sensacions que s’havien perdut.

La setmana que ve l’equip disputa el darrer partit de la temporada, a camp del Castelldefels. Ha estat un tram final de temporada difícil, amb un increment del nivell dels rivals que ha obligat a una exigència a la qual molts no estaven acostumats. Malgrat tot, s’ha de mirar l’aspecte positiu. L’experiència de disputar aquesta Divisió d’Honor Catalana donarà molts aprenentatges al grup, tant al cos tècnic com als jugadors.