.

.

TOTS 21

Castell de la Colla Jove a la plaça de la Font. Foto: Ajuntament de TGN

Castell de la Colla Jove a la plaça de la Font. Foto: Ajuntament de TGN

La diada de Sant Magí de l’any 2009, l’emblemàtica plaça de les Cols de Tarragona va viure un moment històric: dos castells de 9 descarregats per dues colles de la ciutat. Aquell punt va ser l’inici d’una època daurada per a totes quatre colles que encara dura a dia d’avui. Faixa Apart és una productora jove i ambiciosa que té per objectiu plasmar l’evolució de les quatre colles des d’aquell Sant Magí de 2009 fins al Concurs de Castells de l’any 2014, com a colofó d’un quinquenni daurat tant pel món casteller com més especialment per la ciutat de Tarragona.

El projecte ‘De les Cols a la TAP’ recollirà aquests cinc anys d’història castellera tarragonina en dos formats diferents: un documental, vertebrat en entrevistes a diverses personalitats relacionades amb el fet casteller i la cultura, i un llibre que enriquirà i complementarà de manera àmplia aquestes aportacions amb anècdotes, dades i més elements per immortalitzar tots i cadascun dels detalls dels cinc millors anys castellers de la història de la cituat.

Faixa Apart ja compta amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona i de la Biennal de Castells, i ja ha començat converses amb les quatre colles castelleres i més isntitucions i entitats del territori. L’estrena del documental i la publicació del llibre estan previstes per a finals d’estiu, coincidint amb un dels trams més emocionants de la temporada castellera a la ciutat de Tarragona.