.

En les dues fases del Programa 2019 d’Ajuda Alimentària, Creu Roja al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre beneficia a més de 22.000 persones.

Imatge d’arxiu d’una de les campanyes de la Creu Roja.

Durant l’any 2019 la Creu Roja Tarragona va atendre 586 dones víctimes de violència de gènere de les més de 20 mil que l’entitat atén a tot l’estat. Donant cobertura des del servei Teleassistència mòbil per a víctimes de violència de gènere “ATEMPRO”, e programa compta amb diferents vessants als quals treballem per reforçar l’apoderament i autoestima de les dones participants del programa.

Tota aquesta intervenció es complementa amb un treball en els projectes d’ocupació, que reforcen les seves competències personals i professionals, i apoderament de cara a incorporar-se al mercat laboral. Durant el 2019, gràcies a aquest treball transversal amb el departament de formació i ocupació, un 42 % de les 62 dones amb les quals vam treballar es van inserir al món laboral. Un altre dels objectius de Creu Roja és el treball amb empreses per a realitzar aliances que promoguin la inserció laboral, a més de la sensibilització, posant especial atenció en la necessitat de fer costat a aquestes dones.

D’altra banda, Creu Roja Tarragona ha rebut la donació de 300 exemplars del dietari Bocins de memòria. Un llibre il·lustrat que busca reivindicar el llegat de la memòria dels éssers estimats i què, alhora, vol ser una eina terapèutica per alguns dels col·lectius amb els quals treballem a l’entitat.

Aquesta donació lliurarà l’oportunitat a diferents departaments de la Creu Roja per treballar un projecte que beneficiarà a diferents col·lectius als quals donem suport i acompanyament: dones víctimes de violència de gènere, gent gran i persones refugiades són alguns dels col·lectius amb els que iniciarem un treball de superació del trauma mitjançant el record, la memòria o, simplement, plasmar emocions recurrents sobre paper.

Insitu Comunicació, amb el suport de la Diputació de Tarragona, edita aquest preciós dietari, dissenyat i maquetat per l’Anabel Gonzàlez, on la il·lustradora Yvone Fuster Forcadell l’omple d’inspiradores imatges i la poetessa MontseRat Cebrián Sabat posa les paraules que acompanyen els espais buits que conviden a totes les persones que el tinguin a les seves mans a omplir-lo de vivències o sentiments personals.

La responsable del departament de Gent Gran i Dona, Miriam Giménez Torné, agraeix a Insitu Comunicació aquesta donació: “Bocins de memòria, és una eina que emociona per tot allò que significa enfrontar-se a un full en blanc, sobretot en el procés de superació del trauma. El treball psicoteraupetic que durem a terme es plasmarà en forma de llegat de la memòria, que quedarà de forma impresa en la intimitat de cada usuari i usuària, i els seu cercle més proper”.

En paraules d’una usuària del programa de dones víctimes de violència de gènere que ha pogut gaudir del llibre Bocins de memòria: “Cada dia, si tu vols, podràs guardar tots aquests instants màgics en aquesta capseta de colors que, de mica en mica, pots anar omplint. Un espai, on mai estaràs sola iens farem amigues, benvinguda al teu món”.

Redacció