.

.

TOTS 21

La la regidora Silvia Farrero, amb l’escultura

A Creixell, un dels pobles amb encant del Tarragonès, i amb unes platges amb un sistema dunar amb flora i fauna autòctona des de l’ajuntament de la Vila son conscients de la importància de l’entorn natural privilegiat que els envolta. És per aquest motiu que des de les àrees de Medi Ambient i Turisme, a càrrec de la regidora Silvia Farrero, sovint s’impulsen diferents iniciatives per tal de preservar l’entorn natural creixellenc i a la vegada conscienciar als vilatans, visitants i turistes de la importància de tenir cura del medi ambient. Ara s’ha fet una intervenció consistent en la instal·lació de l’escultura ‘El peix que menja plàstic’, la qual ha estat creada per l’escultor Rosendo Porro Cuesta, del taller L’Enclusa de Canovelles.

La seva funció és la d’un contenidor que està pensat per cridar l’atenció i així promoure el correcte reciclatge del plàstic en un dels espais naturals on s’utilitza una gran quantitat de recipients d’aquest material.

Al mateix temps, també pretén crear consciència sobre que si aquests residus es tiren al mar, molt probablement acabaran sent ingerits per peixos reals. Aquesta escultura està ubicada a la platja del Port Romà.

L’Ajuntament de Creixell ha instal.lat l’únic peix que menja plàstic que es pot trobar a l’entrada de la platja, on es troba el Servei de socorrisme. La seva ubicació està pensada per ser utilitzada pels usuaris de la platja i per aquelles persones que vagin a veure’l.

L’objectiu és educatiu: ‘La població hem d’entendre la necessitat imperiosa de reciclar els envasos i del problema ambiental que suposa llançar aquests residus a la mar, on triguen més temps a degradar que a la terra’, afirmen des de Turisme. Així, amb aquesta iniciativa es pretén evitar que els plàstics acabin al mar i que s’incorporin a la cadena tròfica de les espècies marines i en conseqüència, al consum humà.