.

.

TOTS 21

Treballs de regeneració de les platges aquest matí

El Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient, mitjançant el servei provincial de Costes de Tarragona, ha posat en marxa aquest matí els treballs de millora i regeneració de la sorra de les platges Llarga i Punta d’en Guineu de Roda de Berà. En total s’ha previst un transvàs de 20.053 metres cúbics de sorra des de la platja Costa Daurada fins ambdues platges.

Les tasques es van iniciar ahir amb la preparació de la zona de càrrega al nord del Port Esportiu i de la zona de descàrrega a la platja Llarga, per començar avui. Les màquines treballaran de dilluns a divendres, evitant els caps de setmana per tal de no interferir en l’activitat dels primers banyistes i visitants. Així, des d’avui i fins el 3 de maig es treballarà a la platja Llarga, i del 24 al 28 d’abril a la platja Punta d’en Guineu.

Tot i que aquestes tasques es fan de forma anual, enguany es feia especialment necessària una actuació d’un major volum degut als efectes dels temporals marítims del passat hivern, els quals van deixar molt malmès tot el litoral tarragoní.

L’objectiu es que totes les platges del municipi estiguin en les millors condicions abans que comenci oficialment la temporada d’estiu, la qual s’iniciarà amb un mes d’antelació respecte d’altres anys, el 15 de maig.