.

Un grup de persones senegalesos s’encaren als agents dels Mossos d’Esquadra l’11 d’agost de 2015 a Salou. Foto: Roger Segura

Aquest 11 d’agost es compleixen 5 anys de la mort de Mor Sylla, el senegalès de 50 anys que va perdre la vida durant una actuació policial a Salou. La Comunitat Negra Africana i Afrodescendiente d’Espanya delegació Tarragona, l’associació Xarxa Antiracista i SOS Racisme Catalunya; al costat de la família de Mor Sylla, han fet públic un comunicat en el que anuncien “una concentració aquest diumenge 9 d’agost a les 11h, a la Plaça de la Pau a Salou, per a denunciar una vegada més l’actuació policial racista que va causar la mort de Mor, un fet perpetuat pel racisme institucional que vulnera els drets i reprimeix contínuament les vides de les persones racializadas i migrants.

L’organització de la concentració s’ha assegurat del compliment de totes les mesures de seguretat en temps de Covid_19. Per tant, la plaça estarà senyalitzada amb tota la informació necessària per a certificar que todes els assistents comptin amb màscares, gel hidroalcohòlic, i les distàncies mínimes interpersonals.

Segons afirma el comunicat, “el jutge va descartar totalment la implicació dels agents de Mossos i va arxivar el cas 4 dies després de la defunció de Mor, malgrat tenir proves contundents presentades pels familiars; proves que confirmaven la desproporcionada batuda policial i el seguiment incorrecte del protocol d’actuació policial”.

La família de Mor “exigeix justícia i veritat. La dura lluita ha estat liderada pel seu germà Ibrahim Sylla, qui ha batallat durant aquests 5 anys, per intentar demostrar que la causa real de la mort mai va ser un suïcidi, sinó tot el contrari, una violació als Drets Humans comesa pels agents que van participar en la batuda policial duta a terme per l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra”.

“Aquest -asseguren a la nota- no és un cas aïllat de violència policial. Tampoc és una nefasta casualitat. La mort de Mor, va ser el resultat d’una persecució policial a persones amb dret a gaudir d’una vida digna i a exercir el seu dret al treball. La CNAAE a Tarragona i la Xarxa Antiracista, exigeixen la reobertura un cas que està ple de contradiccions i dubtes sense resoldre”.

Redacció