.

.

TOTS 21

Josep Maria Pujol Sanmartín, que va ser professor del Departament de Filologia Catalana, dona nom al premi a la millor tesi escrita en català. Foto: Sabina Monza-Godoy

La URV, a través dela Comissió de Política Lingüística de la Universitat, ha convocat per primera vegada els premis Josep M. Pujol i Sanmartín a la millor tesi escrita en català. Aquesta convocatòria pretén prestigiar el català com a llengua de ciència i de recerca i estimular-ne l’ús.

Poden presentar-s’hi fins al proper 14 de febrer les persones inscrites en un programa de doctorat de la URV que hagin defensat la tesi doctoral entre l’1 de gener de 2020 i el 31 de juliol de 2021. El premi al qual optaran són 1.500 euros en concepte de drets de publicació de l’obra i les tesis guardonades seran incloses a la col·lecció Cum Laude del segell editorial Publicacions URV.

Els premis tenen dues modalitats, de l’àmbit de les ciències socials i humanitats i de les ciències experimentals i de la salut, i accepten tesis que poden ser o bé escrites íntegrament en català, amb menció internacional o sense, o bé un compendi d’articles en què estiguin escrites en català com a mínim la introducció, els objectius, la discussió i les conclusions.

Els premis duen el nom de Josep M. Pujol i Sanmartín (1947-2012) en homenatge a aquest professor i investigador del Departament de Filologia Catalana de la Universitat. El seu àmbit de recerca es va centrar en l’escriptura tipogràfica, la literatura catalana medieval i el folklore.

Les bases dels premis es poden consultar al web de Llengües URV.

La nova convocatòria s’emmarca dins del Pla de política lingüística de la URV.

Redacció