TOTS 21

Festa Major d'Hivern a Constantí

Festa Major d’Hivern a Constantí

Prop d’una trentena d’activitats obertes a tot tipus de públic conformen el programa d’actes de la Festa Major d’hivern de Constantí, la Festa de Sant Sebastià, que arrenca aquest divendres dia 16 i que s’allargarà fins el 25 de gener. La tradicional cercavila pels carrers del poble i el Pregó de la Festa Major iniciaran de forma oficial la celebració. El pregó d’aquest any tindrà com a protagonista el sr. Anton-Simó Massó i Alegret, fill de Constantí i lector de català a les universitats de Zuric i Constança. Després del pregó es farà l’entrega de les tradicionals distincions honorífiques a diverses personalitats del poble. Els actes del divendres tindran un dels plats forts de la programació amb la presentació de l’obra teatral “Iaia!!”, protagonitzada per la veterana actriu catalana Montserrat Carulla en el seu comiat als escenaris teatrals. L’obra també es podrà veure al Pavelló Poliesportiu.

El dimarts 20 de gener, Diada de Sant Sebastià, concentrarà com és habitual els actes més tradicionals de la Festa Major, amb el Solemne Ofici en honor a Sant Sebastià, la Benedicció de les coques o la ballada de sardanes al davant l’Ajuntament. Durant la Festa Major es realitzaran diverses activitats lúdiques i esportives com l’exhibició indoor d’avions i aeromodelisme, que es farà al Pavelló Poliesportiu, la Sortida de Motos Clàssiques o la XI edició del Trial per nens vila de Constantí, organitzat pel Moto-Club Constantí. En l’apartat esportiu, l’acte més destacat serà sens dubte el partit de futbol que enfrontarà el primer equip del C.E.Constantí amb la primera plantilla del Nàstic de Tarragona, el mateix dimarts dia 20 a les 20 h. del vespre.

La cultura popular no faltarà a la programació de la Festa, amb les actuacions dels diversos Balls populars com els Pastorets, el Patatuf, el Ball de Cavallets o l’Esbart Dansaire “El Casino”, a més del Correfoc que protagonitzaran els Diablons de la Dragonina de l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A.

Pel que fa a l’apartat musical, a banda del tradicional ball de Festa Major, que tindrà com a protagonista l’Orquestra La Principal de la Bisbal, el dissabte 17 de gener portarà l’actuació dels grups de versions Hotel Cochambre i U*Rock al Pavelló Poliesportiu. Les Havaneres també seran protagonistes de la Festa Major, amb l’actuació del grup Port Bo prevista per al diumenge 18 a la tarda.

Entre els actes programats també es farà la tradicional entrega dels premis als Superlectors a la Biblioteca Municipal, i una xerrada sobre els “Moments històrics de les dones a Catalunya”, a càrrec de Lidia Bargas, coordinadora de l’ICD a Tarragona.