.

L’alcalde i la regidora d’Ensenyament, junt als responsables de l’Escola d’Adults -dreta de la imatge- i de Música -a l’esquerra

Al voltant de 500 persones gaudeixen de les activitats formatives municipals que s’organitzen cada curs des de l’Ajuntament de Constantí i que es materialitzen en dues institucions de llarg recorregut temporal: l’Escola d’Adults -que centralitza la formació per a trobar feina- i l’Escola Municipal de Música. Malgrat ser una població relativament petita, el consistori vol seguir apostant fermament per amddues propostes.

Un fruit obtingut és l’elevada inserció laboral que va aparellada als cursos de formació, que han situat el municipi en un índex d’atur al voltant del 17 per cent, mot menor als índexos de fa uns anys. En segon lloc, de l’Escola de Música en sortirà els propers mesos un grup de batucada i un de coral, que s’estan acabant de formar.

Aquest dimecres 13 de setembre s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament la presentació de l’oferta formativa dels serveis educatius municipals per al curs 2017-2018.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, Oscar Sánchez, la regidora d’Ensenyament, Dolors Fortuny, la directora de l’Escola d’Adults municipal, Gemma Santos, i el director de l’Escola de Música, Josep Boada.

Fins el 24 de setembre està obert el període de matriculació als cursos i tallers de l’Escola d’Adults per al curs 2017-2018. La seva directora, Gemma Santos, ha destacat que l’oferta formativa del centre es basa en realitzar “una sèrie d’accions adreçades a la millora de competències professionals de les persones del municipi  per tal de potenciar principalment la inserció  laboral de la  població aturada”.

En aquest sentit, ha destacat que l’oferta formativa es basa en diversos blocs, i “l’escola permet l’accés de la persona adulta a diferents nivells d’ensenyament, un procés que comprèn des de l’alfabetització fins a la Formació reglada (online) per a l’obtenció de títols oficials com el graduat escolar en educació secundària o proves d’accés a grau superior”. Com en cursos anteriors, es manté també l’Aula mentor, un sistema obert, lliure i a distància que ofereix una àmplia i variada oferta de cursos de qualitat (més de 150) que permetran la formació en diferents àmbits (social, sanitari, turisme, medi ambient, empresa, informàtica, etc.).

Ensenyaments complementaris

Com a ensenyaments complementaris es mantenen els cursos de català al través del Consorci per la Normalització Lingüística des dels nivells inicials fins al nivell superior, els cursos d’altres llengües com l’anglès (diferents nivells), i els Tallers d’informàtica. L’oferta formativa es complementa amb els habituals Tallers de memòria, cuina o Història.

En aquesta oferta formativa, la directora de l’Escola d’Adults ha destacat especialment l’apartat de la formació ocupacional, i l’aposta “per l’acció formativa com una via per millorar la qualificació professional i la capacitat d’inserció laboral de la població”. En aquest sentit, l’Ajuntament de Constantí s’ha presentat novament a la convocatòria del FOAP 2017, per tal de poder desenvolupar cursos de formació totalment subvencionats pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) que permetran l’obtenció de certificats de professionalitat. A més es realitzaran altres de cursos de formació ocupacional com el curs de carretoner, manipulador d’aliments, productes fitosantiaris, etc…

Les inscripcions es poden realitzar fins el 24 de setembre, tots els matins de 10 a 13 h. i a la tarda de 17 a 19.30 hores a l’Escola, al carrer Sant Pere 49. El curs s’iniciarà el 4 d’octubre.

L’Escola de Música

Pel que fa a l’Escola municipal de Música, el seu director Josep Boada ha destacat que la proposta formativa segueix la línia dels cursos anteriors. L’oferta formativa, adreçada a alumnes a partir dels 4 anys i sense límit d’edat, es divideix en dos grans blocs: les especialitats instrumentals, que inclouen guitarra, saxo, violí, clarinet, piano, bateria, flauta travessera i cant; i d’altra banda les agrupacions i formacions instrumentals o vocals de l’Escola, com són la Banda Municipal, els Conjunts Instrumentals i la Coral de nivell elemental.

L’any passat es va estrenar amb èxit el Taller de Batucada, i per aquest curs es vol posar en marxa una Coral adreçada a joves i adults. Totes dues formacions tenen com a objectiu aprofundir en la dimensió social, col·laborant en actes públics que es fan al municipi. La regidora d’Ensenyament, Dolors Fortuny, ha confirmat que tant la Batucada com la Coral s’inclouran dins del projecte del Pla Educatiu d’Entorn.

Les classes a l’Escola de música, que ja compten amb prop d’uns 70 inscrits, s’iniciaran el proper dilluns 25 de setembre