.

.

TOTS 21

1.“L’Ajuntament de Tarragona i l’Autoritat Portuària van acordar que l’opció de la nova terminal de creuers – aprofitar les obres del dic Prats i allargar l’espigó-  és provisional.

 

2.- L’operativa comercial dels usuaris dels creuers d’entrada i sortida, els autobusos urbans i el servei de taxis dels passatgers serà per la ciutat de Tarragona, així està acordat  amb el Port. Actualment, el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ja es fa càrrec del servei d’ autobusos privats per als creueristes i també dels informadors turístics que hi ha al vaixell.

 

3.- La terminal definitiva,  tal com diu el Pla Director Portuari, acordat amb l’anterior i l’actual president del Port, està prevista que estigui ubicada al costat del Port esportiu, de manera que connecti directament amb el centre de la nostra ciutat, a 300 metres de la plaça dels Carros. Així està acordat amb el president de l’Autoritat Portuària i així ho entenem els representants tarragonins del Consell d’Administració del Port.

4.- El traçat del Raval de la Mar no altera aquests esquemes que per l’Ajuntament de Tarragona són inamovibles i inalterables.

L’Ajuntament sempre ha estat d’acord amb l’Autoritat Portuària de que calia fer una terminal de creuers i que aquesta és de Tarragona, per això porta el nom “Tarragona Cruise Port Costa Daurada”.

5.- Recordar que el grup de treball del projecte de creuers a Tarragona es va engegar fa uns dos anys i mig i està liderat pel Port de Tarragona i també hi són presents l’Ajuntament de Tarragona, la Diputació de Tarragona, la URV, la Cambra de Comerç, Port Aventura, Bcn World  i la Patronal de Turisme. L’objectiu és convertir Tarragona en un port referent de destinació de creuers.”