.

.

TOTS 21

La celebració del Carnaval és una de les novetats d'enguany. Foto: Cedida

La celebració del Carnaval és una de les novetats d’enguany. Foto: Cedida

Comença el compte enrere per a la inauguració de la temporada més llarga de PortAventura World, que reobre les seves portes el pròxim 17 de febrer, donant pas a la temporada més llarga de la seva història i a la seva primera celebració del Carnestoltes, juntament amb altres grans novetats emmarcades en la seva ambiciosa estratègia en sostenibilitat i innovació. A més, la companyia aposta de manera clara per l’experiència del client i, per a això, ha creat una nova àrea dedicada als visitants que cada any arriben a gaudir de les seves atraccions, hotels i espectacles.

PortAventura World aspira a sobrepassar el rècord de visitants registrat al 2019, just abans de la pandèmia, de 5,2 milions de persones, així com continuar recuperant les seves xifres de clients internacionals, que al 2022 es van repartir especialment entre el mercat francès (18% dels visitants totals) i el britànic (7%).

La companyia continuarà ampliant la seva oferta hotelera en el nou exercici, després d’incorporar al 2022 l’Hotel Piràmide Salou i l’Hotel Vila Centric de Vila-seca sota la seva gestió. Tot això, s’emmarca en l’estratègia d’innovació i diversificació del parc temàtic, que continuarà realitzant moviments selectius en altres hotels de la zona en els pròxims anys.

En la nova temporada, PortAventura Park obrirà les seves portes al públic durant 276 dies (un +9% respecte a 2022 i un +17% enfront de 2019), mentre Ferrari Land obrirà el 31 de març i estendrà el seu calendari durant 264 dies, un +3% que l’any passat i un +21% respecte a 2021. A més, Caribe Aquatic Park ampliarà la seva obertura durant més de 100 dies, un +7% respecte de 2022, obrint el 27 de maig.

Els Carnestoltes més populars, a PortAventura World
Una de les principals novetats que esperen els visitants és la celebració del Carnestoltes dins del parc, que estarà inspirat en les populars tradicions brasilera i italiana. El resort desplegarà un gran nombre d’espectacles, a més d’activitats com a batucades, desfilades de comparses o carrosses que el recorreran els caps de setmana de febrer i març, en una edició de 15 dies no consecutius plens d’emoció i noves experiències. Així mateix, àrees com PortAventura Park decoraran diverses de les seves zones al més pur estil “carnavalero” i el seu ou gegant, reconegut en els Guinness World Rècords, es vestirà per a l’ocasió.

Entre els nous espectacles, destacaran ‘Aires de Carnaval’, que se celebrarà al Teatre Imperial; ‘Viva Carnaval’, que tindrà lloc a la Cantina; ‘La Reina del Carnaval’, que es podrà veure al Saloon de Far West, i ‘Magic Carnaval’. Així mateix, el visitant podrà gaudir d’animacions a peu de carrer, com ‘Remember’, ‘Bombastik’ o ‘Xanquers Venecians’. També s’uniran a la festa diverses comparses de Tarragona, actors i personatges de carrer i un grup d’animació brasilera.

Una altra de les novetats de 2023 serà la venda d’entrades amb data de visita fixada pel client, així com d’entrades sense data determinada, amb la possibilitat d’acostar-se al destí qualsevol dia de la temporada. Els clients del resort també podran adquirir entrades ‘multiday’, amb accés de 2 i 3 dies consecutius.

Un marcat compromís mediambiental
Al 2023, PortAventura World, centrat en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, continuarà impulsant la seva estratègia en termes de sostenibilitat. La iniciativa més rellevant en aquest sentit serà la inauguració de la seva planta fotovoltaica, PortAventura Solar. Amb una inversió pròxima als 5 milions d’euros, el projecte contempla la instal·lació d’un total de 11.102 panells solars en una superfície de 6,4 hectàrees- equivalents a 9 camps de futbol- i amb una potència de 6,05 megavats pico (MWp), sota l’expectativa de cobrir un terç de les necessitats energètiques del resort.

PortAventura World treballa cada dia amb l’objectiu de convertir-se en un destí cada vegada més sostenible i alimentat per energia neta, però els seus compromisos socials tampoc es quedaran enrere en la nova temporada. En aquest sentit, de la mà de la Fundació PortAventura, la companyia continuarà impulsant el seu projecte Dreams *Village. El complex d’habitatges es prepara enguany per a rebre a 200 famílies amb menors en situació de vulnerabilitat per una malaltia greu, com a part de la seva teràpia de recuperació. Així mateix, la Fundació continuarà convocant cites icòniques del calendari solidari de cada any, com el seu sopar benèfic.

La revolució de l’entreteniment i l’eficiència en la seguretat
PortAventura World continuarà creixent d’una manera eficient, palanquejant-se en la innovació com a eina fonamental per a aconseguir-lo, millorant la satisfacció del client i l’empleat i creant valor a llarg termini de manera sostenible. Per a tot això, els avanços en digitalització són fonamentals, tal com demostren diversos actius que s’aniran desgranant al llarg de la temporada. PortAventura World cerca establir un entorn àgil, col·laboratiu i divers que fomenti la innovació i la transformació.

Així, enguany veurà la llum una nova versió del joc virtual ‘The Beat Challenge’, ideat per PortAventura World i LaLiga, i que té com a objectiu ser el referent del nou entreteniment digital. També una nova aplicació mòbil que facilitarà la visita dels clients des del mateix moment de prendre la decisió de visitar el parc.

A més, PortAventura World i Sony Pictures Entertainment han anunciat la creació de la primera muntanya russa dark ride del món, ‘Uncharted’, inspirada en la taquillera pel·lícula que li dona nom. La nova atracció, que s’obrirà al públic dins del parc a mitjan any, oferirà un recorregut ple d’adrenalina de prop de 700 metres i a més de 12 metres d’altura.

Igualment es continuarà apostant per serveis de qualitat en l’àmbit gastronòmic, amb l’impuls de les opcions saludables com l’alimentació plant-based, la cuina fusió, els plats saludables i els productes orgànics i de quilòmetre zero, així com els menús per a celíacs, vegetarians, veggies i flexitarians.

Un altre dels focus principals de PortAventura World ha estat i continuarà sent la seguretat dels seus clients i empleats, amb l’objectiu de millorar l’experiència dels seus visitants i de continuar oferint un servei de qualitat, donant resposta a les exigències actuals que presenten les demandes dels usuaris.