TOTS 21

La primera semifinal, entre el RCD Espanyol i el Femení Manu Lanzarote CF, es disputarà a les 18.00 hores i es podrà seguir en directe per Esport3.

El proper divendres, 15 de juny, el Complex Esportiu Salou acollirà les dues semifinals del Campionat de Catalunya Juvenil Cadet Femení. La primera d’elles, entre el RCD Espanyol i el Femení Manu Lanzarote CF, es disputarà a les 18.00 hores i es podrà seguir en directe per Esport3. Dues hores després, a les 20.00 hores, tindrà lloc la segona entre el FC Barcelona i el CF Damm, que es podrà veure a les 21.00 hores, també per Esport3.

El vigent campió d’aquesta competició és el FC Barcelona, que la temporada passada va imposar-se al RCD Espanyol per 2 a 1 en una final emocionant celebrada al Municipal de Santa Coloma de Gramenet. Claudia Pina i Bruna Vilamala van ser les golejadores blaugrana, mentre que Paula Sánchez va marcar pel conjunt blanc-i-blau. Des de la temporada 2011-2012, el FC Barcelona ha jugat tates les finals d’aquest campionat. Ha conquerit la Copa de campiones en quatre ocasions, sempre davant el RCD Espanyol. Per contra, les dues edicions que ha perdut han estat contra el CD Sant Gabriel el curs 2011-2012 (o a 2) i el 2013-2014 (o a o en el temps reglamentari i 5 a 6 a la tanda de penaIs).

El Femení Manu Lanzarote, ambició i il-lusió per suplir la manca d’experiencia

Un deis quatre equips semifinalistes és el Femení Manu Lanzarote CF. El conjunt de Terrassa ha finalitzat quart la temporada, amb 59 punts, cinc més que el cinque classificat, el Sant Gabriel. Quan falten pocs dies per disputar la semifinal contra l’Espanyol, el tècnic Marc Cabestany analitza com arriba el seu equip. «Jugar aquest partit és un premi a la temporada que hem realitzat, a l’esforç de les jugadores i a la tasca que s’està realitzant al club. L’inici de lliga va ser complicat perque teníem moltes futbolistes noves, pero hem anat clarament de menys a més. En les últimes dues jornades de lliga hem pogut recuperar jugadores i dedicar temps a preparar la semifinal contra l’Espanyol», assevera.

Respecte a la manca d’experiencia de l’equip en aquestes cites, Cabestany reconeix que «el vestuari esta il·lusionat i motivat amb la possibilitat d’arribar a la final. L’Espanyol és el clar favorit per jugadores, història i palmarès, però nosaltres intentarem explotar les nostres virtuts per donar la sorpresa i classificar-nos per a la final. Sabem que no serà fàcil. Haurem de jugar un partit perfecte si volem tenir opcions de victòria».

Quant a la progressió del futbol femení a Catalunya durant les últimes temporades, Cabestany destaca que «l’augment d’equips i [licencies està sent molt notable. S’estan reformant categories  per eixamplar el nombre de grups i fer més divisions». En aquest sentit, l’entrenador del Femení Manu Lanzarote assenyala que «m’agradaria felicitar a la Federació Catalana de Futbol per la seva aposta pel futbol femení. Esdeveniments com la Jornada de Futbol Femení de l’1 de maig o sobretot l’impuls del projecte #Orgullosa ens ajuden a seguir millorant».

Per la seva part, el president del club, Manu Lanzarote, es mostra satisfet del creixement que esta portant a terme el club. «Valorem molt positivament el fet d’haver disputat la final Prebenjamí Benjamí Aleví Femení contra el Barça a Martorell en la Festa del Futbol Català i de ser un dels quatre semifinalistes del Campionat de Catalunya Juvenil Cadet. Aquestes dues fites demostren que estem treballant en el camí correcte i que hem de seguir amb aquesta metodologia de treball», apunta.

El màxim mandatari de l’entitat és optimista de cara a les semifinals contra l’Espanyol. «L’equip arriba molt ben preparat. Després de dues setmanes de descans, les jugadores han pogut carregar piles i ara afronten amb il·lusió i ganes un partit històric. Pel que fa al rival, sabem que l’Espanyol té un potencial enorme i que compta amb jugadores de primer nivell que marquen la diferència. lntentarem ser competitives durant els 80 minuts per tenir opcions de classificar-nos pera la gran final», subratlla.

En darrer lloc, Lanzarote analitza el nivell del futbol femení a Catalunya. «El futbol femení catala esta en auge. Cada temporada hi ha més jugadores, més llicències i més clubs que aposten pel futbol femení. En aquest sentit, l’ajut de la Federació Catalana de Futbol amb projectes tan interessants com el d’#Orgullosa són cabdals per seguir creixent. És evident que encara queda molt camí per recórrer, pero hem millorat molt en les últimes temporades», conclou.