.

.

TOTS 21

Les obres tenen un cost de 75.102 euros i consisteixen a renovar tot el paviment del tram de Pere Martell entre plaça Imperial Tàrraco i Ramon i Cajal. Foto: Manel R. Granell

Les obres de pavimentació i nou carril bici al carrer Pere Martell ja estan en marxa. Avui han començat i tenen una durada de 5 dies. Les obres tenen un cost de 75.102 euros i consisteixen a renovar tot el paviment d’aquest tram de Pere Martell –entre plaça Imperial Tàrraco i Ramon i Cajal-. L’actuació té afectacions al servei de l’EMT.

Amb aquesta intervenció, a banda de renovar completament el paviment d’aquest carrer, es passarà de 3 carrils de circulació per a vehicles a dos. «Hi ha un carril sempre ocupat per cotxes en doble fila, la qual cosa ens demostra que no és necessari. Per tant, mantindrem les places d’aparcament, però eliminarem un carril i aquest serà el que destinarem al carril bici». «Està demostrat que bicicletes i patinets han de circular pels carrils adequats», apunta el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig.

Està previst que, en uns mesos, comenci la segona fase que comprèn el tram de Pere Martell fins a arribar al carrer Reial. En aquests moments està a punt de licitar-se. La durada d’aquesta segona fase serà d’un parell de setmanes.

El carril bici de l’avinguda Pere Martell, a punt de ser una realitat

Sobre el carril bici del qual tot just avui també s’han iniciat les obres, Puig ha detallat que forma part d’un pla global en què el consistori busca unir diferents punts de la ciutat i facilitar la mobilitat en bicicleta i altres vehicles menys contaminants. El cost d’aquest carril en concret s’eleva als 75.102 euros i les obres s’allargaran durant una setmana. D’altra banda, l’Ajuntament de Tarragona també està treballant en la creació d’un carril educatiu, que començarà al carrer Ramon Comes i Maudell i que tindrà un pressupost de 463.235,14 euros.

Redacció / Ariadna Escoda