.

.

TOTS 21

Pla detall del llaç groc penjat a la façana de l’Ajuntament de Reus. Foto: Núria Torres

El grup municipal de Ciutadans a Reus ha iniciat un procés judicial per a la retirada del llaç groc penjat des de fa temps a la façana de l’Ajuntament. La formació taronja ha decidit recórrer a la via judicial després d’haver-ho intentat via instància administrativa. No és el primer cop que Cs denuncia «símbols partidistes» a l’edifici consistorial. Ja van fer-ho contra la pancarta a favor dels presos i l’absència de la bandera espanyola. L’Ajuntament va haver d’acatar per sentència. Cs diu que «no els queda més remei» que tornar-hi, a través d’una demanda al contenciós administratiu. «Resulta descoratjador, però hem de recórrer a la via judicial per posar un ‘alto’ als dos partits que governen a Reus», manifesta la portaveu Débora García.

García, qui ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa que portarà ella mateixa la defensa d’aquesta causa, acusa Junts i ERC de «desatendre de forma reiterada la legalitat vigent que els impedeix fer de l’Ajuntament un aparador de la ideologia independentista», afirma la portaveu de Ciutadans. «L’Ajuntament ha de ser la casa de tots; ha d’estar al servei de l’interès general i mai al servei d’un grup o col·lectiu polític o ideològic», ha afegit García.

El llaç groc penja a la barana del terrat de l’Ajuntament des del 2017, segons fonts municipals. La formació ha insistit que primer ha demanat la retirada del símbol per instància -que va entrar a registre el passat 20 de maig-, però, en no obtenir resposta, ha optat per presentar demanda al contenciós administratiu. García dona per fet que, sense recórrer als jutjats, els partits al govern no mourien fitxa. «Ja saben fins quan poden torejar la justícia», ha retret.

Núria Torres