TARRAGONA 21

Calafell, dimecres 12 de febrer de 2020. Ciutadans (Cs) insta al Govern a augmentar les places de residència pública o en règim de concert per a les persones de gran discapacitat a Calafell. La portaveu taronja de Treball, Afers Socials i Famílies, Noemí de la Calle, acompanyada pel portaveu municipal de Cs a Calafell, José Manuel Tejedor, han registrat una iniciativa (*) que també contempla «augmentar les places en centres de dia i les places d’habitatge tutelades, així com incrementar el número i l’import de les prestacions econòmiques vinculades».

José Manuel Tejedor ha explicat que «a la comarca del Baix Penedès existeixen 7990 persones amb discapacitat, de les quals 1871 són veïns de Calafell», i ha detallat que «concretament, 1087 són persones amb discapacitat física i 706 de gran discapacitat».

En aquest sentit, ha recordat que «en el ple municipal, ja es va debatre la insuficiència dels recursos destinats a aquestes persones per part del Govern», així com «la inexistència d’un centre residencial o d’atenció especialitzada». Per això, la iniciativa recull també que «se signin els convenis necessaris amb l’Ajuntament per a la cessió de solars o equipaments de titularitat municipal per a la construcció de noves residències públiques a Calafell».