CiU proposa un Centre Obert al Cap Salou per acollida a infants i adolescents

Pere Granados, amb el jovent

Pere Granados, amb el jovent

L’alcalde a la reelecció i candidat de CiU-FUPS a les eleccions municipals a Salou, Pere Granados, ha presentat en una festa per a infants a la plaça del Carrilet un seguit de propostes electorals per al proper mandat, adreçades a tenir cura d’aquest col·lectiu i a satisfer les necessitats dels més petits i de les seves famílies.

En aquest sentit, es proposa un Centre Obert al Cap Salou, per a l’acollida i l’atenció als infants i adolescents amb activitats didàctiques i d’aprenentatge en el lleure. “L’èxit del Dofí Màgic i les activitats que es duen a terme tarda rere tarda per a nens i adolescents en aquest centre obert es pot exportar a un altre indret del municipi”, ha explicat Granados. “Aquest centre obert forma part dels Serveis Socials bàsics com a servei diürn preventiu, fora de l’horari escolar, que dóna suport, estimula i potencia l’estructuració i el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo, i compensa les deficiències socioeducatives de les persones ateses mitjançant el treball individualitzat, el grupal, la família, el treball en xarxa i amb la comunitat”, apuntava.

En el vessant d’ajudes a la família s’ha prioritzat en diferents eixos; d’una banda, des de la candidatura de CiU-FUPS es vol mantenir el conjunt d’ajuts i beques per a les llars d’infants i per als llibres de text dels escolars així com potenciar els ajuts de menjador escolar per a les famílies amb majors dificultats econòmiques.

Donada la singularitat de Salou on un elevat índex de persones treballen al sector serveis i hostaleria també es planteja crear una Borsa de “cangurs” per donar resposta a les famílies que requereixen atenció als infants i ajudar a compatibilitzar els seus horaris laborals; a més d’impulsar un nou Casal Infantil durant la Setmana Santa a més de la creació d’un programa infantil de jocs i activitats didàctiques als diferents parcs infantils del municipi durant els caps de setmana. “Busquem treballar per a les famílies, no només pels infants, sinó que també busquem desenvolupar projectes on es pugui treballar amb les famílies, fent suports a l’educació, fent orientació”.

Altres propostes d’Infància pel que fa a participació són la creació del Consell d’Infància per a planificar diferents actuacions i programes adreçats als infants amb participació dels pares, mares i docents; i fomentar i articular polítiques i actuacions municipals integrals encaminades al desenvolupament de la infància, a més de la creació del Plenari Infantil Municipal.

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *