.

.

TOTS 21

Imatge d'un tram de l'autovia a les Terres de l'Ebre

Convergència i Unió, juntament amb ERC, PSC i ICV ha entrat una proposa de resolució que insta Foment a respectar la proposta de traçat de l’autovia A-7 a les Terres de l’Ebre pactat el 2005.

En un comunicat, la diputada de CiU al Parlament, Meritxell Roigé, demana “respectar l’acord” al que van arribar tots els partits polítics, ajuntaments i Delegació del Govern de la Generalitat. Segons Roigé, l’opció de Foment “trenca el poble de Campredó i impossibilita el seu creixement”. A més, s’exigeix l'”execució immediata” de les obres i que, durant els treballs, l’autopista AP-7 sigui gratuïta per als vehicles que passin pels peatges Vinarós-Ulldecona-Alcanar i l’Hospitalet de l’Infant-Móra d’Ebre.

La diputada de la coalició nacionalista ha demanat “lleialtat a la reivindicació del territori” i lamenta que des del ministeri “en cap moment han tingut en compte les al·legacions presentades”. D’aquesta manera, Meritxell Roigé, juntament amb els dels altres partits, se suma a la reivindicació de les forces polítiques, la Generalitat i els municipis ebrencs per reclamar el traçat alternatiu. En aquest sentit, rebutgen l’estudi informatiu aprovat pel govern espanyol ‘Castelló-l’Hospitalet de l’Infant. Subtram: La Jana-El Perelló’. “Porten deu anys tramitant-ho, per tant que redactin el projecte respectant la voluntat dels municipis”, ha afegit.

La proposta de resolució consensuada i registrada a la Comissió de Territori i Sostenibilitat, demana també a l’Estat que l’autopista AP-7 passi a ser gratuïta “per als vehicles que entrin i surtin pels peatges, Vinaròs-Ulldecona-Alcanar i el de l’Hospitalet de l’Infant-Móra d’Ebre, mentre no s’iniciïn les obres i es posi en funcionament l’Autovia A-7”.