.

.

TOTS 21

rp_pobla-300x206.jpg

La Plataforma Cel Net no assistirà enguany a la Taula Territoiral de Qualitat de l’Aire si es fa a la Pobla de Mafumet, perquè troba «insultant» que es faci en una població on l’ajuntament «sempre s’ha mostrat reticent a participar-hi». Fins ara, l’acte havia tingut lloc en edificis de la Generalitat a Tarragona.

La Plataforma Cel Net remarca la «falta de sensibilitat d’aquest gest». Considera que la Taula Territorial és un acte institucional i simbòlic i, per això, que la nova ubicació sigui a la Pobla de Mafumet «és insultant».

«La Taula sorgeix com a resultat de la lluita i el treball conjunt de diversos actors a partir dels estudis finançats per alguns dels ajuntaments veïns del complex petroquímic. Cal recordar, que només van ser quatre els ajuntaments que van mostrar el seu interès i compromís des de l’inici: El Morell, Constantí, Vilallonga del Camp i Perafort-Puigdelfí, i que, precisament, l’ajuntament de la Pobla de Mafumet sempre s’ha mostrat reticent a participar-hi», afirma Cel Net en el comunicat.

La Plataforma Cel Net reafirma la voluntat de col·laborar amb les administracions i les empreses per treballar per la millora de la situació de la qualitat ambiental al camp de Tarragona. L’entitat no es nega a seguir participant en els grups de treball, que van ser creats arran d’una proposta de la mateixa Plataforma, ja que creu que és l’espai des d’on es pot garantir que el pla de treball i els objectius de la TTQACT es compleixin. Tot i així, es nega a participar de la següent Taula Territorial, que considera com a acte protocolari i institucional, si aquesta no canvia d’ubicació.