TOTS 21

Els integrants de Sons de Mar. Foto: Cedida

L’any 2020 va estar marcat per les onades de la Covid-19 i, a última hora, es va haver de suspendre la Festa de Sant Joaquim, que des de fa molts anys es celebra el darrer diumenge d’agost a l’Ermita de Santa Anna de Castellvell del Camp. El mateix grup d’havaneres contractat l’any passat, Sons de Mar, serà l’encarregat de posar música a aquesta jornada festiva, que tindrà lloc el diumenge 29 d’agost, a les 19 h. A hores d’ara s’està pendent de les normatives Covid per tal de poder oferir la síndria i el rom cremat durant la cantada.

Sant Joaquim a Castellvell

Aquesta festa ha estat sempre l’Aplec de final d’estiu de Castellvell. Foto: Ajuntament

La festivitat religiosa de Sant Joaquim ha patit diversos canvis al llarg dels anys. Així, fins a 1738 se celebrava el 20 de març. Després, fins a 1913 -d’aquí ve la data de celebració a Castellvell- es va celebrar el diumenge posterior a l’octava de l’Assumpció. I, per acabar, fins a 1969, el 16 d’agost. Des d’aleshores, el matrimoni format per Sant Joaquim i Santa Anna celebren junts la seva festa el 26 de juliol.

Aquesta festa ha estat sempre l’Aplec de final d’estiu de Castellvell. S’hi ballaven sardanes i la canalla feia les seves representacions per delit dels assistents. Actualment es fa la sindriada popular, es canten havaneres i se serveix el rom cremat.

Redacció