.

 

Casa Navàs va sorprendre el nombrós públic reunit la nit de dijous al Mercadal amb un espectacular màping de deu minuts de durada, que es va anar repetint fins a les dotze de la nit, obra de l’artita visual madrilenya Alba G. Corral, autora del disseny i de la música.

El màping treia a la façana el riquíssim patrimoni modernista de Casa Navàs a partir de les diverses disciplines artístiques que conté. Una mena de pell on l’interior s’abocava a l’exterior. Tot i que la promoció només es va poder fer en dos dies, la concurrència de pública va ser notòria. Un aplaudiment va cloure l’explosió de colors, moviments i so.

 

Alba G. Corral posa el focus en la importància dels artesans, reivindicant el seu imprescindible treball per entendre la grandesa del Modernisme en un dels edificis més ben conservats que existeixen. Cal recordar que la joia de la plaça del Mercadal, construïda entre el 1901 i el 1908, és l’única obra modernista d’Europa que conserva el seu interior original i que els seus elements decoratius, tapisseries, ceràmiques i pintures llueixen igual que el primer dia.

 

Vermuts Miró és el promotor de la projecció del màping a la façana de la Casa Navàs que, a més a més, s’inclou dins del programa del festival internacional de l’art electrònic ISEA 2022, que el mes de juny tindrà lloc a Barcelona. Entre les activitats prèvies del festival també s’inclou l’exposició ‘Beep Collection: Origins’, comissariada per Roberta Bosco i Stefano Caldana i amb la participació d’una vintena d’artistes amb obres incorporades a la .BEEP {collection}, que es podrà visitar al Centre d’Art Cal Massó de Reus del 26 de maig al 23 de juliol. De fet, els passis programats per aquest dijous es podran veure una vegada s’hagi inaugurat la mostra d’art digital de Cal Massó.

Redacció