.

.

TOTS 21

Imatge de l’acte. Foto: Ajuntament

 

Durant l’acte s’han lliurat medalles a la fidelitat a nou agents que han prestat serveis de forma ininterrompuda al cos durant 15 o 30 anys  

 

També han rebut un agraïment especial sis establiments hotelers que han col·laborat amb la policia en temes de seguretat  

 

La Policia Local de Cambrils ha celebrat avui al migdia la Diada del seu patró amb el rendiment d’honors a la plaça de l’Ajuntament i el lliurament de distincions i reconeixements a diferents membres del cos policial, agents jubilats durant els darrers tres anys, i establiments hotelers que han col·laborat en la tasca policial.

L’acte, que no se celebrava des del 2019, ha començat a la plaça de l’Ajuntament amb tota la plantilla de la Policia Local fent la formació i ha continuat a la Sala de Plens amb els parlaments de les autoritats.

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha afirmat que el cos policial cambrilenc està molt ben preparat i ha donat una lliçó d’eficiència en moments molt  complicats

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha destacat l’equilibri de la entre la vessant cívica i la vessant de seguretat i ha afirmat que el cos policial cambrilenc està molt ben preparat i ha donat una lliçó d’eficiència en moments molt  complicats per garantir la seguretat i la protecció. L’alcalde també ha tingut paraules d’agraïment pels caps de la Policia Local i el personal homenatjat durant l’acte.

El regidor de Seguretat Ciutadana, David Chatelain, ha reconegut el mèrit de la tasca de la Policia Local i ha posat en valor la seva abnegació com un pilar bàsic de l’estat del benestar. El regidor també ha parlat de la capacitat i el repte de la policia per adaptar-se a una societat canviant, la formació en noves formes de delinqüència i la coordinació entre tots els cossos. Finalment, ha explicat que l’Ajuntament està treballant per la incorporació d’un sotsinspector, la creació de 6 noves places i la redacció d’un nou conveni laboral.

El nou cap de la Policia Local, Manel Muñoz, ha reivindicat la important tasca de proximitat de les policies locals, a més de dedicar unes emotives paraules a agents que ja no hi són o que estan passant moments difícils

D’altra banda, el nou cap de la Policia Local, Manel Muñoz, ha parlat de la complexa situació generada per la pandèmia, les crisis, el conflicte bèl·lic i la incertesa dels últims anys, i ha reivindicat la important tasca de proximitat de les policies locals, a més de dedicar unes emotives paraules a agents que ja no hi són o que estan passant moments difícils.

Després dels parlaments, com ja és habitual, s’ha projectat un vídeo sobre la feina dels últims anys, que han estat especialment marcats per la pandèmia. El reportatge ha repassat les tasques que realitza la policia quotidianament i ha fet especial èmfasi en els resultats de la campanya #Pelsvalents contra el càncer infantil amb nombrosos testimonis de persones afectades per la malaltia i representants de l’hospital pediàtric Sant Joan de Déu de Barcelona.

En l’apartat de les distincions i reconeixements, quatre policies han rebut la medalla d’or amb distintiu blanc amb motiu de 30 anys de servei

Posteriorment, en l’apartat de les distincions i reconeixements, quatre policies han rebut la medalla d’or amb distintiu blanc amb motiu de 30 anys de servei i sis policies han rebut la medalla de bronze pels 15 anys de servei al cos cambrilenc. Així mateix, s’han lliurat obsequis de record a dos policies i una administrativa que s’han jubilat recentment i s’ha fet menció especial a l’excap de la Policia, Josep Muñoz, que no ha pogut assistir a l’acte per motius personals.

L’acte ha acabat amb un agraïment especial a sis establiments hotelers del municipi que sempre han estat disposats a col·laborar amb la tasca policial: Hotel Estival Centurion Playa, Hotel H10 Cambrils Playa, Best Marítim, Sol Port Cambrils, Estival ElDorado i Port Eugeni.

La Diada de la Policia de Cambrils ha comptat amb l’assistència del Subdelegat de Defensa, Antonio Bergonós; el comandat naval de Tarragona, Juan José Ruiz; el cap de la comandància de la Guardia Civil a Tarragona, Jordi Verger; l’intendent cap de l’àrea del Baix Camp de Mossos d’Esquadra, Jaume Morrón; el cap provincial de la Policia Nacional a Reus, José Miguel Cañete; la cap de la Comissaria dels Mossos de Cambrils, Carme Dompènech, i altres autoritats i comandaments dels diferents cossos policials.

Redacció